Miercuri, 12 Aprilie 2017 - 05:18 AM Aleg.RO: Traian Basescu risca un nou proces. Judecatorii decid daca redeschid dosarul Flora

Publicat de: ---

Bursa

Judecatorii de la Înalta Curte decid, marti, daca redeschid dosarul Flora, in care fostul presedinte Traian Basescu este acuzat de abuz in serviciu .

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" }); Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti au cerut redeschiderea dosarului Flora. Traian Basescu ar putea fi invinuit de abuz in serviciu, pentru ca atunci cand a fost primar general al Capitalei ar fi retrocedat ilegal un teren de 40.000 de metri patrati in Sectorul 1.

Traian Basescu este acuzat ca, in 2003, pe cand era primar ar Capitalei, ar fi emis ilegal decizii de retrocedare a 40.000 de metri patrati in Bulevardul Tipografiei catre presupusi mostenitori ai fostei Mosii Baneasa Damaroaia. Terenurile au fost vandute de mai multe ori si au ajuns la fostul deputat democrat liberal Dumitru Puzdrea.

Coincidenta sau nu, pe aceste terenuri se ridicase cu ani in urma complexul comercial Flora, care ii apartinea aceluiasi politician. Partenerul de afaceri a lui Puzdrea, Catalin Nastase, a reclamat nereguli legate de acesta retrocedare inca din 2007.

Cauza a fost mutata de la o instanta la alta, iar acum procurorii solicita redeschiderea lui la Tribunalul Bucuresti.

Plangerea initiala a fost depusa de catre Catalin Nastase, vicepresedintele Uniunii Arabilor din Romania.


(1251 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Traian Basescu risca un nou proces. Judecatorii decid daca redeschid dosarul Flora | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.