Miercuri, 28 Decembrie 2016 - 05:52 AM Aleg.RO: Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunta ca ii va retrage cetatenia moldoveneasca lui Traian Basescu

Publicat de: ---

adevarul

Mutari pe scena politica de la Chisinau . Noul presedinte, Igor Dodon, l-a demis pe ministrul Apararii, Anatol Salaru. L-a acuzat ca a cochetat cu NATO, ca sustine unionismul si ca a incalcat Constitutia. Igor Dodon ii pregateste o surpriza si lui Traian Basescu. Vrea ca pana la finalul anului sa-i retraga cetatenia.

Dupa ce l-a demis pe ministrul Apararii, presedintele Igor Dodon si-a gasit alta tinta - fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu. Socialistul nu renunta la ideea de a-i retrage acestuia cetatenia moldoveneasca. Dodon sustine ca Basescu nu a intrunit conditiile pentru a fi cetatean al Republicii Moldova.

Pe 26 august, cativa deputati socialisti au solicitat Curtii Constitutionale de la Chisinau sa examineze legalitatea decretului semnat de Nicolae Timofti pentru acordarea cetateniei sotilor Basescu. Sesizarea socialistilor a fost respinsa. Magistratii au spus ca sesizarea nu intruneste conditiile de admisibilitate pentru exercitarea controlului constitutionalitatii.

Anterior, Traian Basescu a precizat ca, pentru a obtine cetatenia Republicii Moldova, a parcurs toate procedurile legale.

Traian Basescu a devenit cetatean al Republicii Moldova pe 20 octombrie, iar pe 3 noiembrie a depus juramantul la ambasada de la Bucuresti, impreuna cu sotia sa, Maria.


(720 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunta ca ii va retrage cetatenia moldoveneasca lui Traian Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55673599243164 seconds.