Miercuri, 31 August 2016 - 05:43 AM Aleg.RO: Turul Palatului Parlamentului pe bicicleta. Bucurestenii se pot inscrie la BikeFest, competitia biciclistilor urbani

Publicat de: ---

jurnalulnational

8 .500 de participanti sunt asteptati in cadrul acestui festival in cele doua zile de concurs. Inscrierile se pot face pe site-ul BikeFest pana miercuri 31 august 2016. Dupa data de 31 august, bucurestenii se pot inscrie la cursa doar la fata locului, in zilele de joi si vineri, 1 si 2 septembrie, intre orele 16:00 – 21:00, in Parcul Izvor. 

Activitatile la BikeFest 2016 sunt:

Urban Race – competitie de cyclo-cross, organizata in interiorul curtii Palatului Parlamentului, pe bulevardele principale din jurul Casei Poporului si Parcului Izvor. Numarul de participanti inscrisi in competitia din 2015 a depasit 800 de biciclisti.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroonpfjlgpdy', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

Speed Race - cursa de viteza, realizata pe aleile principale ale Parcului Izvor, desfasurata cu cate doi participanti pe cursa. Cursa este dedicatata tuturor categoriilor de varsta si sex. 50 de participanti inscrisi in editia BikeFest 2015.

Doi pe bicicleta - cursa dedicata cuplurilor, realizata pe aleile principale ale Parcului Izvor, desfasurata cu cate doi cupluri pe cursa. 30 de cupluri participante in editia BikeFest 2015.

Junior Speed Race – concurs de liniuta dedicat copiilor, cu varste pana in zece ani. 50 de participanti inscrisi in editia BikeFest 2015.

X-Treme Bike 4 Fun – cursa de patru ture, cronometrata, cu obstacole, dedicata biciclistilor pasionati de extrem. Competitia se desfasoara cu suportul si supervizarea Green Revolution si Scoala de Biciclete. 30 de participanti in editia BikeFest 2015.

Lectii de mers pe bicicleta – lectii oferite gratuit, in ambele zile ale BikeFest 2015, de catre angajatii Green Revolution, celor care doresc sa invete sa mearga pe bicicleta.

Tur ciclist caritabil – cu scopul de a combate abandonul scolar al copiilor care locuiesc departe de scoala. Rezultatul: 30 de biciclete donate.

Organizatorul evenimentului este asociatia Green Revolution. Potrivit acesteia, actiunea are scopul de a promova miscarea in aer liber si protejarea mediului inconjurator.

Aceast initiativa este sprijinita si de Carmen Ileana Moldovan, presedintele Comisiei pentru mediu si echilibru ecologic din Camera Deputatilor. Aceasta a declarat ca mai multe biciclete inseamna mai putine masini iar Bucurestiul are nevoie acum, mai mult ca niciodata, de un public constient de problemele care pot aparea daca nu avem grija de mediul inconjurator.

Specialistii estimeaza ca utilizarea bicicletelor poate rezolva o parte din problemele care sunt generate de aglomerarile urbane. Decongestionarea traficului ar fi cel putin una dintre ele, mai ales daca se tine cont de faptul ca un loc de parcare destinat unui automobil poate gazdui pana la 20 de biciclete. Insa beneficiile utilizarii acestui mijloc de transport nu sunt numai legate de managementul eficient al spatiului, ci si de economisirea resurselor pe care le avem la dispozitie. Practic, o bicileta consuma doar 5% din materialele necesare pentru construirea unui automobil.

Citeste si: GALERIE FOTO Parada pe bicicleta in ie Citeste si: Pistele de biciclisti din Capitala, aproape impracticabile. Primaria promite piste noi - FOTO   /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrovdgqfjqmdt', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroycpjcmgity', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });


(575 )

 

Link-uri înrudite

· Alte tiri din sursa
Jurnalul Naional

· Alte tiri de la ---


Azi: Cea mai citit tire din sursa Jurnalul Naional:

Turul Palatului Parlamentului pe bicicleta. Bucurestenii se pot inscrie la BikeFest, competitia biciclistilor urbani | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparin autorilor. Nu suntem responsabili pentru coninutul acestora.