Miercuri, 20 Ianuarie 2016 - 05:46 AM Aleg.RO: Franta: Comisie parlamentara, infiintata pentru a ancheta actiunile autoritatilor impotriva terorismului

Publicat de: ---

romanialibera

O comisie parlamentară a fost infiinţată, in Franţa, pentru a ancheta modul in care autorităţile au acţionat pentru combaterea terorismului, in 2015, potrivit AFP, citată de Agerpres .

Ancheta parlamentară va viza "mijloacele puse in aplicare de stat pentru a lupta impotriva terorismului incepand din 7 ianuarie 2015", ziua atentatului asupra redacţiei Charlie Hebdo, a anunţat marţi liderul grupului partidului de dreapta Republicanii, deputatul Christian Jacob.

Cite?te si: Franta: Trei asociatii culturale musulmane, dizolvate

Decizia de formare a comisiei a fost luată la cererea opoziţiei de dreapta, care a criticat anterior răspunsul puterii socialiste la atentatele de anul trecut.

Franţa a fost zguduită anul trecut de două serii de atentate. Şaptesprezece persoane au fost ucise intre 7 şi 9 ianuarie in atacurile impotriva publicaţiei satirice Charlie Hebdo, a unui supermarket evreiesc şi a unor poliţişti. Zece luni mai tarziu, atentatele islamiste din 13 noiembrie au lăsat in urmă 130 de morţi şi sute de răniţi la Paris. Imediat după această tragedie, fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, care conduce partidul Republicanii, a acuzat guvernul că nu a evaluat in mod corect situaţia. 'Au fost oare trase toate concluziile după atentatele din luna ianuarie? Răspunsul este nu. Prea mult timp a fost pierdut', a scris el in presă.

In parlamentul francez, comisiile de anchetă sunt formate din cel puţin 30 de membri, desemnaţi proporţional cu mărimea grupurilor parlamentare. Comisiile pot proceda la audieri, iar raportorul lor este abilitat să efectueze misiuni pe teren. Lucrările acestor comisii se pot intinde pe o perioadă de cel mult 6 luni.

Cite?te si: Salah Abdeslam a recunoscut implicarea directa in atentatele din Paris

Reduceri la carti, Descopera noua ta aventura comenteaza /* (c)


(257 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Franta: Comisie parlamentara, infiintata pentru a ancheta actiunile autoritatilor impotriva terorismului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.