Marți, 28 Aprilie 2015 - 05:32 AM Aleg.RO: Comisia juridica, aviz favorabil pentru arestarea deputatului Ochi

Publicat de: ---

Cotidianul

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului Ion Ochi .

"Au fost prezenti 23 de membri ai comisiei, la retinere au fost 13 voturi "da", 5 voturi "nu", 4 abtineri iar un vot a fost anulat. La arestare au fost 13 voturi "da", 4 "nu", 5 abtineri, un vot anulat", a declarat vicepresedintele comisiei Ciprian Nica.

Nica a precizat ca Ion Ochi le-a cerut membrilor comisiei sa voteze atat pentru retinerea, cat si pentru arestarea sa preventiva, pentru ca are incredere in justitia din Romania.

Pe 21 aprilie, DNA a cerut incuviintare de la Camera Deputatilor pentru retinerea si arestarea deputatului PSD Ion Ochi, pe care il acuza de luare de mita si abuz in serviciu, fapte care ar fi fost savarsite pe vremea cand acesta era vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov.

Deputatul este suspectat ca a aprobat contracte cu dedicatie, insa el se considera nevinovat:

”Eu sunt un om care a sacrificat mult in viata mea si din viata mea si din viata familiei mele pentru a-mi face datoria de cetatean, de vicepresedinte si de deputat. Sunt altceva decat stiti dvs cu oamenii astia cu coruptia”, a declarat Ochi.

Potrivit DNA, in a doua jumatate a anului 2011, fara respectarea prevederilor OUG 34/2006 privind achizitiile publice, Ion Ochi, in calitate de vicepresedinte CJ Brasov, a convenit cu Nica Cristian Dorin ca firma acestuia sa execute lucrari de reparatii ale unui drum judetean, urmarind obtinerea de foloase materiale necuvenite, precum si de capital electoral pentru alegerile din toamna lui 2012, in urma carora a si devenit deputat.

DNA a retinut ca, prin acest mecanism, firma beneficiara a contractului de lucrari publice a obtinut un folos necuvenit in valoare de peste 2,5 milioane lei, suma care reprezinta totodata prejudiciu pentru CJ Brasov.

Deputatul Ion Ochi prezinta pericol public, deoarece si-a construit in mediul politic si de afaceri imaginea de persoana de neatins, aflata deasupra legii, se sustine in referatul prin care procurorii DNA au solicitat incuviintarea pentru retinerea si arestarea preventiva a parlamentarului social-democrat.


(265 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Comisia juridica, aviz favorabil pentru arestarea deputatului Ochi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62581706047058 seconds.