Marți, 17 Mai 2005 - 04:15 PM Aleg.RO: Consiliul Județean transformă Regia de Drumuri în societate comercială

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Regia Autonomă de Drumuri și Poduri (RADP) Suceava, aflată în subordinea Consiliului Județean, se va transforma pînă în data de 15 iulie, în societate comercială. Vicepreședintele Consiliului Județean, Eugen Constantin Uricec, a declarat marți că schimbarea formei juridice a RADP care are în administrare aproximativ 1.800 de kilometri de drumuri județene, este o necesitate și că transformarea va fi benefică atît pentru instituția pe care o reprezintă cât și pentru unitate.

„E un proces normal. Este firesc ca Regia de Drumuri să se transforme în societate comercială având în vedere politica de dezvoltare economică a unității în sine. În momentul de față activitatea RADP se desfășoară în baza unui buget anual stabilit de Consiliul Județean la un preț minim astfel încât bugetul instituției să nu fie grevat de costuri suplimentare pentru lucrări care sunt atribuite în mod direct regiei.

În momentul în care regia se transformă în societate toate lucrările care vizează administrarea drumurilor vor trebui să fie scoase la licitație ceea ce înseamnă automat o concurență între firmele de profil, înseamnă prețuri reale ale pieței care vor aduce un beneficiu constant Consiliului Județean.

Transformarea RADP în societate comercială reprezintă o altă politică a prețurilor practicate care poate să însemne un plus de capital pentru unitate dobîndit prin câștigarea licitațiilor”, a explicat Uricec. La nivelul Consiliului Județean s-a constituit o comisie care are sarcina de a parcurge procedurile de transformare a RADP în societate comercială, comisie din care fac parte secretarul general al județului, Dumitru Dănilă, șeful Direcției Economice, Doina Blaj și adjunctul Direcției Tehnice, Radu Avădanei.


(572 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Consiliul Județean transformă Regia de Drumuri în societate comercială | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.77870297431946 seconds.