Vineri, 02 Decembrie 2005 - 07:48 AM Aleg.RO: PNL si PD îsi împart în mod egal locurile pentru europarlamentare

Publicat de: ---

Gândul Calin Popescu Tariceanu si Emil Boc au transmis, miercuri seara, de la Cluj-Napoca, tuturor filialelor PNL si PD din tara un semnal important: securea razboiului trebuie îngropata definitiv . Vorbind despre ?respect reciproc?, ?unitate? si ?constructie?, presedintii PNL si PD au convenit sa propuna forurilor de conducere ale celor doua partide ca, la alegerile pentru desemnarea europarlamentarilor, liberalii si democratii sa participe pe liste comune. ?Acest proiect politic nu trebuie sa se margineasca la momentul 2008, ci sa aiba un orizont mai îndepartat, dar trebuie sa-l pavam cu fundatia necesara, care sa consolideze încrederea în noi si în faptul ca Alianta nu este conjuncturala, un vehicul electoral?, a declarat Calin Popescu Tariceanu, într-o conferinta de presa. La randul sau, Emil Boc a afimat ca propune ca pe liste sa existe paritatea de 1 la 1. Dupa parerea copresedintilor Aliantei, nu este nevoie de clarificari doctrinare daca se merge pe liste comune, deoarece, în Parlamentul European, fiecare partid poate adera la alt grup. Ei au precizat, însa, ca aceasta chestiune nu a fost înca stabilita.
Intrebat cum priveste proiectul deputatului PSD Vasile Puscas privind euroalegerile din Romania, unde se propun o combinatie între reprezentarea proportionala si votul uninominal, dar si circumscriptii regionale, Tariceanu a spus ca nu este de acord. ?Pentru alegeri europene, ar trebui o reprezentare nationala. Va fi o prima experienta a Romaniei, cred ca sa facem doua experiente e cam mult. Mi-e teama ca interesul pentru alegerile europene va fi mai mic decat cel pentru restul alegerilor si e nevoie de suportul partidelor noastre pentru a da greutate acestui lucru?, considera liderul liberal.

In ceea ce-l priveste, Emil Boc ne-a declarat ca el este partizanul votului uninominal, dar ca problemele tehnice vor fi stabilite de comun acord.

Intrebati daca noua concordie este un prim pas spre fuziunea PNL cu PD, presedintii au raspuns ca înca nu este momentul pentru aceasta discutie. ?Dezbaterea nu a fost îngropata, dar vom discuta cand va veni momentul oportun?, a spus Tariceanu, precizand apoi ca el s-a declarat si se declara în favoarea acestei idei politice. ?Am convenit ca asteptam validarea politica a Aliantei la parlamentare?, a spus si Emil Boc. (Calina Berceanu)


(506 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

PNL si PD îsi împart în mod egal locurile pentru europarlamentare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53258991241455 seconds.