Sâmbătă, 29 Octombrie 2005 - 06:16 AM Aleg.RO: Mesajul și șantajul

Publicat de: Mircea DINESCU

Gândul Dacă tot ne ține pe jar cu misterioasa-i scrisoare, mi-am imaginat cam cum ar suna misiva trimisă de Ion Iliescu ciracilor săi, care i-au tras astă-primăvară preșul social-democrat de sub picioare „Dragii moșului,
Aflați despre mine că sunt bine-sănătos și că am de gînd să-mi iau schiurile și alpenstockul ca să verific în iarna asta, împreună cu Petrică, dacă democrația funcționează mai bine la Polul Nord decît în cartierul Primăverii.

Așa cum v-am explicat acum o lună, că agricultura a fost inventată de femei la gura peșterii, în vreme ce bărbații erau plecați la vînătoare, polul social, dimpotrivă, l-am inventat eu la gura sobii, în ziua cînd tovarășa mea de viață Nina era la coafor, iar Adi la gîdilat mistreții împreună cu exploatatorul ăla de Țiriac.

Chiar dacă destabilizatorii moscoviți încearcă să-l extragă pe Vladimir Ilici din mausoleu, țin să vă anunț că încă nu s-a inventat tirbușonul care să mă scoată pe mine de unde am rămas înțepenit. Că eu nu-s piatră la vezică să mă eliminați când vreți voi, ci-s, vorba unei ziariste, «un Corneliu Coposu al stîngii românești», etern ca parfumul tutunului englezesc, și chiar dacă v-am lăsat liberi prin curte să vă jucați de-a capitalismul și de-a baronii locali – gata, s-a terminat cu distracția!

Vă ordon: ocupați gările, ocupați poșta, ocupați stadioanele, Piața Matache Măcelarul și Arcul de Triumf, pînă nu le vinde nebunul de Bodu, bozgorilor.

Iar dacă nu înțelegeți ce-i cu polul ăla și cît valorează el, vă spun cinstit: 20 de lei.

Al vostru pe veci, Nelu”


(638 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mircea DINESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Mesajul și șantajul | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56166481971741 seconds.