Marți, 25 Octombrie 2005 - 10:00 PM Aleg.RO: Geoană pledează pentru unitatea PSD

Publicat de: ---

azi Președintele PSD, Mircea Geoană, s-a declarat, ieri, convins că Ion Iliescu nu va demisiona din partid și a apreciat că vremea în care această formațiune făcea prima pagină a ziarelor cu tensiunile din interior, trebuie să se încheie. Geoană a comentat, astfel, informațiile apărute în presă, potrivit cărora Ion Iliescu ar intenționa să părăsească PSD. "Sunt convins că domnul Ion Iliescu nu va demisiona, sunt în același timp convins de faptul că în PSD avem cu totul alte priorități, cum strângem rândurile, cum revenim la guvernare. De aceea, orice încercare de a stimula sau de a redeschide stări tensionate sau semne de întrebare cu privire la congresul din aprilie sunt contraproductive", a spus Geoană.
Liderul PSD s-a declarat, de asemenea, convins că președintele fondator al partidului își va păstra limpezimea judecății și claritatea acțiunilor sale. "Avem cu toții un interes, să avem un PSD puternic și unit", a adăugat Geoană. "Avem o conducere aleasă la congres, care are un mandat pentru a aduce partidul înapoi la guvernare. Sunt convins că toți cei care au inima alături de partid și mintea limpede vor acționa în consecință", a mai spus președintele PSD.
Mircea Geoană a mai apreciat că ceea ce a apărut în presă reprezintă o speculație.
Întrebat despre eventuala intenție a lui Ion Iliescu de a transmite o scrisoare cu elemente critice la adresa partidului, în care s-ar face referire și la elemente de corupție - informație vehiculată în presă -, Geoană a arătat că, dacă va exista o astfel de scrisoare, se va pronunța la momentul potrivit. El a adăugat că, dacă este vorba de subiecte legate de lupta împotriva corupției, legate de oricare dintre oamenii politici, el este primul interesat ca aceste aspecte să se clarifice.
Solicitat să precizeze dacă, în opinia sa, acest subiect generează probleme de imagine partidului său, Geoană a apreciat că ar fi vorba mai degrabă de probleme de "claritate" la nivelul partidului. "Ceea ce am spus acum câteva zile rămâne valabil, avem cu toții obligația să punem umărul la acest partid, să punem interesul general al partidului mai presus de orgoliul nostru personal", a continuat el, precizând că acest lucru este valabil atât pentru el, cât și pentru ceilalți membrii ai partidului.
La întrebarea "dacă nu s-a săturat de atacuri din interiorul PSD?", Mircea Geoană a răspuns: "Încă nu m-am săturat, dar asta nu înseamnă că și răbdarea mea e nelimitată. Trebuie să clarificăm, odată pentru totdeauna, ce avem de făcut, avem o echipă democratic aleasă la congres, cu un mandat de a aduce partidul înapoi la guvernare și de a-l ține unit și coerent", a mai spus el, precizând că pentru aceasta există și un statut al partidului.
"Cu toții avem a ne reproșa nouă înșine, între noi, problema e dacă o facem în cadrul intern de partid sau ne apucăm să facem editoriale în presa centrală", a mai spus liderul PSD.
Surse apropiate fostului președinte Ion Iliescu susțin că informațiile referitoare la demisia sa din PSD nu sunt reale. Aceleași surse susțin că mesajul cuprins în scrisoarea lui Iliescu, dacă aceasta va exista, nu este unul "de ruptură".
Un cotidian central a relatat, în ediția de ieri, că senatorul Ion Iliescu va trimite peste două zile conducerii PSD o scrisoare "extrem de dură" în care sunt formulate critici despre modul în care a fost condus PSD de la congresul din aprilie și pânâ în prezent. Scrisoarea l-ar nominaliza pe Mircea Geoană drept principal răspunzător de situația din PSD. "Tot mai multe voci susțin că Ion Iliescu ar putea demisiona din PSD", comentează ziarul.


(587 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Geoană pledează pentru unitatea PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67804193496704 seconds.