Sâmbătă, 10 Septembrie 2005 - 06:09 AM Aleg.RO: PNL: Daca Anghel intra in PD, se incalca Protocolul. Negoita: Nu ne opunem «democratizarii» Aliantei

Publicat de: Bogdan Apostolescu

gardianul Neintelegerile dintre PNL si PD nu se rezuma doar la mult-discutata Lege a administratiei publice locale. Ieri, deputatul PNL Adrian Semcu a acuzat PD ca, daca presedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel (demisionat din PNL), va fi acceptat ca membru al partidului condus de Emil Boc, atunci liberalii vor cere functia de presedinte al Consiliului Judetean si pe cea de prefect. Mai mult, acesta i-a avertizat pe democrati ca nu i-au in serios Protocolul de functionare al Aliantei D.A.

La randul lui, vicepresedintele PD, Liviu Negoita, a afirmat ca nu este un lucru atat de grav ca Florin Anghel sa treaca in barca democrata.


Atacuri liberale

"In cazul in care Florin Anghel va trece la PD si va incalca protocolul Aliantei, in mod sigur vom revendica si functia de presedinte al Consiliului Judetean si functia de prefect", a precizat deputatul liberal Adrian Semcu, informeaza Mediafax.

La randul lui, deputatul Ion Preda, membru in Biroul Judetean de conducere al PNL Prahova, a aratat ca, la sedinta Consiliului National de Conducere al Aliantei D.A. de saptamana viitoare, conducerea PNL va cere liderilor democrati sa nu accepte inscrierea presedintelui Consiliului Judetean Prahova in PD. "Domnul presedinte Tariceanu si domnul secretar general Motreanu vor cere foarte clar ca PD-ul sa nu ii primeasca in partid", a afirmat Preda.


Protocol ambiguu

Liderii PNL admit ca protocolul Aliantei are unele neajunsuri, in sensul ca se interzice trecerea directa de la un partid la altul a unor politicieni, iar in cazul de la Prahova liberalii demisionari trec mai intai prin statutul de independenti, iar ulterior ar putea intra in PD.


Boc tace, insa...

La randul lui, presedintele PD , Emil Boc, a declarat ca nu vrea sa discute public, despre acest subiect. El a adaugat ca o decizie finala in ceea ce il priveste pe Florin Anghel va fi luata la urmatoarea sedinta a Aliantei. "Am convenit cu premierul Tariceanu sa nu facem nici un fel de declaratie pana nu avem o sedinta a Consiliului Aliantei pentru a analiza situatia de la Prahova, dupa care vom lua o decizie in concordanta cu exigentele protocolului Aliantei D.A.", a precizat Boc.


... Negoita nu

Pe de alta parte, vicepresedintele PD, Liviu Negoita, a declarat, pentru A.M. Press, ca nu este un lucru atat de grav ca Florin Anghel sa treaca in barca democrata. "Se face taraboi pe un lucru pentru care nu ar trebui.

Domnul Anghel a venit de la PUR (actualul Partid Conservator - n.r.) si nu a fost crescut de PNL. Inainte de aceasta situatie, o serie de consilieri locali din Galati au fost preluati de colegii de la PNL si atunci nu s-a mai facut atata caz. Cand avem un precedent nu vad de ce acum nu se poate accepta si acest caz", a precizat vicepresedintele democrat.


(652 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Bogdan Apostolescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

PNL: Daca Anghel intra in PD, se incalca Protocolul. Negoita: Nu ne opunem «democratizarii» Aliantei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57576179504395 seconds.