Joi, 08 Septembrie 2005 - 09:13 AM Aleg.RO: Năstase și Văcăroiu, ținuți în viață cu perfuzii procedurale

Publicat de: R.D.

Gândul Adrian Năstase, președintele Camerei Deputaților, a anunat, ieri, că PSD va depune două moțiuni simple la adresa actualului Guvern, una la Cameră (astăzi) și una la Senat (săptămâna viitoare). Prima moțiune va fi pe tema agriculturii și învățământului, iar cea de-a doua va aborda problema nivelului de trai și pe cea a pensionarilor. Anunțul a fost făcut la capătul unei întâlniri care a avut loc în biroul lui Nicolae Văcăroiu, la care au participat Miron Mitrea, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciuc și Valeriu Zgonea, ultimul în calitate de co-inițiator al unui amendament controversat la regulemantul Camerei, amendament care ar fi dus la schimbarea mai ușoară a lui Năstase și despre care PSD a spus ieri că este incomplet și nu trebuie luat în considerare. Depunerea celor două moțiuni este o încercare a liderilor PSD de a prelungi agonia lui Năstase și Văcăroiu, care se confruntă cu o iminentă schimbare. Social-democrații au obținut, totuși, ieri o jumătate de victorie în Biroul permanent al Senatului, când au reușit să împingă pentru săptămâna viitoare discutarea regulamentului în plen. Pesediștii au profitat de absența lui Teodor Meleșcanu, plecat în America, pentru a echilibra votul în Birou. (F.N.)


PSD le-a dat liber tuturor deputaților la deschiderea anului școlar
PSD a reușit, ieri, în ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților, să mai obțină o amânare de o zi la discutarea modificărilor Regulamentului ce l-ar putea îndepărta pe Adrian Năstase de la șefia acestui for legislativ. Portavocea partidului a fost Victor Ponta, care a propus ca lunea viitoare lucrările Camerei să fie anulate, motivând că atunci se redeschid școlile, un moment de la care parlamentarii nu trebuie să lipsească. Așa cum era de așteptat, Coaliția s-a împotrivit solicitării pesedistului, cu toate acestea însă propunerea a trecut la vot. PSD a beneficiat de sprijinul PRM, dar și al reprezentantului grupului minorităților naționale în Biroul Permanent, Miron Ignat. Ceea ce a ajutat PSD să câștige în fața Puterii a fost și absența pedistului Gheorghe Albu de la ședință.
Reprezentanții Alianței liberalo-democrate au protestat față de această situație și după lucrările conducerii Camerei. „Ce să facem noi în teritoriu, să-i îmbărbătăm pe elevi să învețe mai bine?! Aici este vorba doar despre tergiversarea asupra punctului nostru de vedere cu privire la discuțiile pe Regulament”, a declarat, iritat, deputatul PNL Titu Gheorghiof. În schimb, președintele Camerei, Adrian Năstase, a explicat votul PSD și al celor care au susținut propunerea înaintată prin faptul că este vorba despre „menținerea unei cutume care le permite parlamentarilor să fie prezenți la momente importante în teritoriu”. „Nu ne referim aici la a câștiga sau a pierde o zi, pentru că discutăm de modificarea Regulamentului, nu de ultimatumul pe care anumiți lideri politici l-au dat până la 15 septembrie, de a schimba o anumită persoană din funcție”, a spus Năstase.
Potrivit hotărârii luate, ieri, de Biroul Permanent, luni parlamentarii vor participa la deschiderea anului școlar, marțea programul începând la orele prânzului. Prin urmare, modificarea Regulamentului va ajunge în dezbaterea plenului de abia miercurea viitoare.


(503 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la R.D.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Năstase și Văcăroiu, ținuți în viață cu perfuzii procedurale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74247717857361 seconds.