Marți, 06 Septembrie 2005 - 08:00 AM Aleg.RO: Diaconescu: PSD strange semnaturi pentru introducerea votului uninominal

Publicat de: ---

gardianul PSD declanseaza, saptamana aceasta, procedura de strangere de semnaturi pentru sustinerea introducerii votului uninominal si a parlamentului unicameral, a declarat ieri, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, dupa sedinta Biroului Permanent National. Masura intra in planul de cruciada a conducerii PSD de reformare a clasei politice. Pentru a putea fi dezbatut in Parlament, proiectul cu pricina necesita un numar de cel putin 500 de mii de semnaturi, pe care social-democratii sunt siguri ca il vor atinge. Si, pentru un asemenea proiect au si sprijinul reprezentantilor Puterii.


PD este de acord cu PSD

Astfel si democratii sunt de acord cu introducerea votului uninominal. Liderul PD, Emil Boc, a declarat, ieri, ca actuala putere va introduce votul uninominal pentru Parlament. El a spus insa, ca demersul PSD de reformare a clasei politice, ce include aceasta masura, este unul "demagogic". "Am sustinut votul uninominal atunci cand am fost in opozitie, am facut propuneri la revizuirea Constitutiei, la modificarea legilor electorale. Nu am reusit atunci sa impunem votul uninominal la ambele Camere, asa cum am fi dorit. O vom face acum, cand suntem la putere, pentru ca am sustinut acest lucru si Alianta nu are nici un fel de retinere sa sustina aceste proiecte in continuare", a afirmat Boc.

Si liberalii sunt de acord, in pricipiu, cu acest proiect. Secretarul general al PNL, Dan Motreanu a precizat ca, deocamdata, PNL si PD au opinii diferite, care trebuie puse in acord. Alianta D.A. va decide saptamana viitoare asupra introducerii in pachetul de legi privind administratia publica locala a unei prevederi care sa instituie votul nominal in sedintele consiliilor locale, a mai spus ieri, Motreanu.


Fara strategii pentru Nastase si Vacaroiu

In ceea ce ii priveste pe Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu, PSD nu are, deocamdata, nici un plan de salvare a posturilor celor doi din Parlament. Desi anuntata cu surle si trambite din varful muntilor, de la Bran, greva parlamentara a alesilor PSD a murit inca din fasa. Nici un coleg din conducerea PSD nu a fost in asentimentul lui Nastase in aceasta privinta, pentru ca, spuneau ei, nu se doreste destabilizarea vietii politice romanesti. Acum dorim sa ne concentram pe dezbaterea amendamentelor depuse pentru modificarea regulamentelor Camerei Deputatilor si al Senatului. In functie de evolutia ei, vom vedea ce decizii vom lua, a declarat ieri, purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, eliminand orice speranta de protest de tip greva. Pana mai ieri, lideri importanti ai PSD au respins declansarea unei greve parlamentare, pe motiv ca nu este o ideea realista, iar partidul nu doreste sa radicalizeze sau sa destabilizeze viata politica.


(585 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Diaconescu: PSD strange semnaturi pentru introducerea votului uninominal | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59885406494141 seconds.