Joi, 30 Iunie 2005 - 08:16 AM Aleg.RO: Stoica avertizeaza Alianta: CDR s-a spart tot prin declaratiile voastre belicoase!

Publicat de: Adriana Tiganila

gardianul Chemati la ordin de Tariceanu, Boc si Basescu, liberalii si democratii incep sa-si ofere trandafiri. Pana se ofilesc... Liberalul Valeriu Stoica a detaliat, ieri, pentru Radio Romania Actualitati, propunerea sa privind fuziunea imediata a liberalilor cu democratii. Reversul medaliei, in opinia lui Stoica, este ruperea Aliantei PNL-PD, in mai putin de doua luni. "Eu cred ca Alianta are o mare datorie fata de electorat. Alianta se afla la putere pentru ca electoratul, prin votul pe care l-a dat, a trimis-o la putere. Asadar, Alianta ar trebui sa guverneze cu fata la electorat", a declarat el. Stoica spera ca, prin aceasta fuziune, sa se reinstaleze pacea electorala care domnea, pana nu demult, in interiorul Aliantei. "Obligatia pe care Alianta o are fata de electorat", a adaugat Stoica, impune restabilirea dialogului intre principalii competitori politici ai actualei coalitii, respectiv liberalii si democratii.


Mantaua de vremuri rele

Este cert ca Valeriu Stoica, fost presedinte al PNL, fost ministru al justitiei, cunoscut drept un moderat, incearca, aproape cu disperare, sa gaseasca solutii de "carantina", in care liberalii si democratii, inregimentati intr-un singur partid politic, sa-si spele rufele departe de ochii electoratului. De altfel, el a si tinut, ieri, sa precizeze: "Din pacate, in ultimele saptamani si, mai ales in ultimele zile, in loc sa asistam la o intelegere si la un dialog in interiorul Aliantei, am vazut declaratii belicoase, si de o parte, si de alta". (...) "Daca Alianta nu-si restabileste increderea interna, printr-un dialog intre PNL si PD, riscul este ca aceste declaratii inflamate si inflamante sa determine, intr-adevar, o ruptura. Si daca in urmatoarele doua luni nu se restabileste acest dialog intern, aceasta incredere interna, riscul este, intr-adevar, major!" a avertizat Valeriu Stoica.


Guvernare noua, metehne vechi

Stoica este extrem de ingrijorat. Are si motive. Si in guvernarea CDR, declaratiile furibunde si acuzatoare, aruncate in eter, au produs un dezastru politic, repartizat neproportional asupra partidelor componente. Mai mult, si atunci, ca si acum, dupa cum sustin si unii analisti, cel mai putin sifonati au iesit democratii. "Nu trebuie sa uitam ca asemenea declaratii care, la inceput, pareau simple accidente de parcurs, au creat in CDR, in urma cu sapte, opt ani de zile, rupturi majore. Guvernarea de atunci a avut de suferit, iar perceptia publica a fost foarte proasta", a precizat Stoica.


Noi suntem mai buni

Stoica dezavueaza politica lui noi suntem mai buni si spune ca, daca vreunul dintre cei doi competitori s-ar gandi la un asemenea gest, ar rupe craca de sub picioarele ambilor. "Exista intr-o asemenea competitie interna iluzia ca un partid poate sa castige in dauna celuilalt. Este o iluzie. In realitate, daca pierde un partid din Alianta, mai mult sau mai putin o sa piarda si celalalt partid", spune el.


Sondajele premergatoare ringului

In opinia lui, cotele ridicate inregistrate de PNL-PD in sondajele realizate chiar si dupa preluarea puterii de catre Alianta pot deveni baloane de sapun, in contextul in care, la momentul realizarii lor, nici democratii si nici liberalii nu dezgropasera securea. Daca, a adaugat Stoica, aceste sondaje ar fi fi fost realizate, de exemplu, dupa votul dat in Parlament pentru constituirea consiliilor de administratie la Televiziune si Radio, rezultatul ar fi fost, cert, mai putin spectaculos. "Increderea pe care electoratul o are inca in Alianta exista, pentru ca sperantele electoratului inca nu sunt inselate". (...) "Eu cred ca daca aceste evenimente se vor repeta, mai ales un eveniment de genul aceluia care s-a intamplat in Parlament (votul la SRR si SRTv - n.r.) cand a fost, practic, o divizare a Aliantei, atunci si increderea o sa scada. Si o sa scada dramatic daca eficienta guvernarii nu o sa creasca", a conchis Stoica.


(1024 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Adriana Tiganila


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Stoica avertizeaza Alianta: CDR s-a spart tot prin declaratiile voastre belicoase! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55685997009277 seconds.