Marți, 17 Mai 2005 - 07:30 AM Aleg.RO: Declarația politică a deputatului Ștefan Valeriu Zgonea

Publicat de: ---

AMOS News Deputatul Ștefan Valeriu Zgonea a dat publicității marți, următoarea declarație politică ''Declarație politică

În urmă cu mai bine de 15 ani, românii au hotărât că este timpul să renunțe la comunism și să se alinieze la noile valori ale umanității: democrația, libertatea și respectarea demnității umane. După un parcurs foarte greu, anevoios, astăzi ne aflăm, în sfârșit, în fața momentului mult așteptat: transformarea visului european al românilor în realitate.
Semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană este un moment istoric de importanță vitală. Este momentul în care eforturile depuse de-a lungul acestor grei 15 ani de tranziție parcă au dispărut, în fața noastră deschizându-se acum porțile unei lumi noi, moderne, democratice, demne. Este momentul în care românilor li se recunoaște, dincolo de apartenența geografică, apartenența de drept la marea familie europeană. Este o construcție solidă pentru generațiile viitoare, o recunoaștere a eforturilor noastre de a ne manifesta european de milenii.
Rezultat al eforturilor și sacrificiilor însemnate făcute de toți actorii scenei politice românești, dar și, în egală măsură, de oamenii din popor, societatea civilă, mass-media, acest moment trebuie să reprezinte nu numai sfârșitul unui drum anevoios, ci mai ales un nou început - începutul unei epoci în care, deși vom mai avea multe de făcut pentru a deveni o țară cu adevărat europeană, vom avea șansa unică de a trăi așa cum merităm: în respectul valorilor fundamentale ale democrației, libertății, demnității.

Ștefan Valeriu Zgonea
Deputat ''


(653 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Declarația politică a deputatului Ștefan Valeriu Zgonea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.5945949554443 seconds.