Miercuri, 15 August 2007 - 05:30 AM Aleg.RO: Băsescu: Populația din Harghita și Covasna trăiește în sărăcie

Publicat de: Florin MARIN

AMOS News Președintele a evidențiat, marți, faptul că 80 din populația din județele Covasna și Harghita trăiesc în sărăcie, situație cauzată de lipsa investițiilor și a exploatării potențialului uman și turistic.

"Evident la populația din cele două zone este sărăcia, care îi afectează vizibil și pe unii și pe alții. 80% din populație se află în asistență socială. Oamenii din Covasna și Harghita sunt departe de a-și permite de multe ori ceea ce în mod obișnuit noi, la București, ne permitem. Adică să bei 2 pahare cu bere la un târg. Cea mai mare parte din cei aflați în târguri își luau un pahar cu bere cu care stăteau ore în șir", a declarat Băsescu după ce a efectuat o vizită de opt zile în cele două județe.

Băsescu a testat și puterea de cumpărare a românilor și maghiarilor din cele două regiuni.

"În Covasna, am vrut să observ care este nivelul de cumpărături pe care populația îl face. Am trimis pe cineva la magazine mici să schimbe 50 de lei la ora 2. În șase magazine nu era vânzare de 50 de lei, ceea ce spune multe despre puterea de cumpărare a populației", a afirmat șeful statului.

Președintele este de părere că motivul pentru care puterea de cumpărare a locuitorilor din Covasna și Harghita este lipsa investițiilor.

"Sărăcia, lipsa investițiilor fac din Harhita și Covasna zone asupra cărora trebuie să ne aplecăm cu atenție, nu pentru că ar exista în mod real pericolul desăprinderii acestei zone, al autonomiei de tip Kosovo, ci pentru că în aceste două județe există un potențional uman și de resurse care nu este vcalorificat", a apreciat președintele.

Potrivit declarației sale, cele două județe au cel mai mare potențial turistic din țară, în condițiile în care Harghita și Covasna sunt înconjurate de județe cu potențial turistic.


(513 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin MARIN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu: Populația din Harghita și Covasna trăiește în sărăcie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54973292350769 seconds.