Vineri, 01 Septembrie 2006 - 05:16 AM Aleg.RO: Deputatii Mocioalca si Campan nu recunosc colaborarea cu Securitatea

Publicat de: Ziarul Gandul

Gândul Pragul CNSAS a fost trecut, ieri, de alti doi parlamentari: social-democratul Ion Mocioalca si liberalul Liviu Campan . Primul dintre acestia a declarat, dupa audierea de catre membrii Colegiului, ca aparitia numelui sau in lotul celor 29 de politicieni activi, care ar fi avut dosare de colaborator sau urmarit, reprezinta o greseala. "Nu exista vreun dosar intocmit pe numele meu la CNSAS, singurul lucru gasit aici fiind o fila pe care, nu stiu in ce context, apare numele meu", a spus Mocioalca. Acesta a tinut sa precizeze ca reprezentantii CNSAS si-au cerut scuze pentru eroare. In ceea ce-l priveste pe Liviu Campan, acesta si-a consultat dosarul, unde a descoperit un angajament de colaborare cu Securitatea, prin care primeste numele conspirativ "Sergiu". document.write( ' ); Liberalul sustine insa ca documentul a fost, probabil, contrafacut de un ofiter zelos care trebuia "sa-si faca norma". "Am vazut un angajament care este semnat cu numele meu si scris olograf, insa va asigur ca nu imi apartine. Este o facatura ce contine multe inadvertente, iar scrisul nu este al meu", a spus Campan.

El a adaugat ca o serie de fapte prezentate in acel angajament nu corespund realitatii. "Este o facatura si voi demonstra acest lucru la audierea de saptamana viitoare, atunci cand am fost chemat de catre membrii Colegiului", a spus Campan. El a marturisit ca a avut, totusi, doua intalniri directe cu un ofiter de Securitate si a primit mai multe telefoane de la acestia, insa a spus

ca la fiecare intalnire a refuzat colaborarea. In cazul in care conducerea PNL va decide excluderea sa din formatiunea politica, Liviu Campan sustine ca va respecta decizia. (R.D.)


(458 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Ziarul Gandul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Deputatii Mocioalca si Campan nu recunosc colaborarea cu Securitatea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.68547606468201 seconds.