Joi, 24 Noiembrie 2005 - 08:14 AM Aleg.RO: "România nu mai acceptă să fie etichetată drept coruptă"

Publicat de: ---

azi Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, la Paris, într-o conferință de presă cu ziariștii străini, că România nu mai acceptă să fie etichetată ca țară coruptă de către politicienii europeni. "Prea mulți politicieni europeni s-au obișnuit să pună pe fruntea României eticheta de corupție. Noi respectăm aceste opinii și le luăm în considerare, dar, în prezent, avem argumente împotriva acestor etichete", a subliniat președintele. El a dat ca exemplu ultimele rapoarte ale Băncii Mondiale și ale BERD care menționează scăderea corupției în țara noastră. În opinia lui Băsescu, România se află într-o situație mai bună decât unele state membre UE din punct de vedere al corupției.
Șeful statului a mai spus, în aceeași conferință, că, în relația cu investitorii străini din România și cu mediul de afaceri românesc, a început să se țină de cuvânt în legătură cu declarațiile pe care le-a făcut în campania electorală împotriva corupției. Potrivit lui Băsescu, instituțiile românești au început să lucreze aproape de parametrii instituțiilor din statele UE. "De aceea, nu mai acceptăm utilizarea etichetei discreționare <<România - țară coruptă>>, pentru că aceasta nu mai este o realitate", a subliniat Băsescu.
Întrebat despre posibila existență a unor închisori CIA pe teritoriul României, Băsescu a dat asigurări că în România nu există nici un fel de bază a CIA și că suspiciunile lansate pe această temă nu au o bază reală.
"Cum ar putea accepta România pe teritoriul său teroriști Al Quaida, care să fie anchetați de reprezentanți ai altor state și nu de anchetatori români", a întrebat retoric șeful statului. De asemenea, el a reamintit faptul că autoritățile române sunt dispuse să pună la dispoziția presei și a oricăror comisii de anchetă zonele suspecte în această privință.


(866 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

"România nu mai acceptă să fie etichetată drept coruptă" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63002896308899 seconds.