Joi, 24 Noiembrie 2005 - 08:11 AM Aleg.RO: Senatori pe Lista Rusinii

Publicat de: Lucian Gheorghiu

Cotidianul Prezenta a fost din nou o problema ieri, la dezbaterea Bugetului. S-a facut apel nominal, dar numai la Senat, pentru ca intre timp s-a realizat cvorumul. De aceea „Lista rusinii“ ii cuprinde doar pe senatorii absenti nemotivat. Ieri, in jurul orei 12.00, bufetul principal al Parlamentului era arhiplin. In jur de 50-60 de senatori si deputati, de toate culorile politice, dezbateau cu ardoare probleme legate de compozitia cafelei sau a cremvurstilor pe care ii consumau.

In paralel, in aula Camerei, cvorumul de lucru era in mare suferinta. La un moment dat, presedintele de sedinta, democratul Radu Berceanu, a cerut apel nominal. Procentul de absenti a fost de 45% la Senat. Strigarea catalogului la Camera Deputatilor s-a anulat, pentru ca, alarmati de posibilitatea afisarii la Panoul Rusinii, o parte dintre deputatii care nu participau la lucrari au venit urgent in sala.

Absenti de la toate partidele

Desi ataca Puterea la baioneta si o acuza atit in ceea ce priveste sumele alocate la buget, cit si de dezinteres privind dezbaterile, PSD a avut ieri cei mai multi senatori absenti nemotivat - 20, in general nume grele din partid: Octav Cozmanca, Mircea Geoana, Ion Iliescu, Nicolae Vacaroiu, Ion Solcanu, Alexandru Athanasiu, Doru Ioan Taracila, Razvan Theodorescu, Sorin Oprescu, Adrian Paunescu, Dan Mircea Popescu, Aristide Roibu, Ion Moraru, Otilian Neagoie, Gabriel Simionescu, Sever Ster, Teodor Filipescu, Mihai Danut Ungureanu si Viorel Arcas. Pe locul doi la numarul de absenti s-a clasat PRM – opt : Corneliu Vadim Tudor, Aurel Ardelean, Valentin Dinescu, Constantin Gaucan, Ilie Ilascu, Nicolae Iorga, Irina Loghin, Petru Stan.

De la PD au lipsit sase senatori: Dan Cirlan, Cornelia Cazacu, Ivan Cismaru, Nicolae Iotcu, Nicolae Neagu, Jean Vraciu, iar de la PNL – cinci: Radu Campeanu, Mircea Mereuta, Mario Oprea, Ovidiu Radoi si Teodor Melescanu – ultimul conducind la Otopeni un oficial european. Absentii din UDMR – trei: Marko Bela, Frunda Gyorgy si Szabo Karoly. Doi absenti a avut si PC: pe Dorel Onaca si pe Gavrila Vasilescu.

Explicatii neconcludente

Nefiind de gasit nici un lider al senatorilor PSD, am apelat la vicepresedintele partidului, Miron Mitrea. „In afara de cei din delegatii, nu stiu de ce am avut absenti. Cred ca e vorba de chiul“. Vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, ne-a lamurit bustean: „Nu erau in sala, dar erau in Parlament“, iar mai-marele PD, Radu Berceanu, era nedumerit: „Nu inteleg. De regula, cei care au lipsit sint printre cei care au prezenta cea mai buna la lucrari“.


(632 )

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Lucian Gheorghiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Senatori pe Lista Rusinii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.