Joi, 10 Iunie 2010 - 05:31 AM Aleg.RO: Cat l-a costat pe judecatorul Cristian Jipa relatia cu senatorul Voicu: 15% reducere din salariu timp de o luna

Publicat de: ---

Gândul Cristian Jipa, judecator: "Am avut un moment de cumpana . Acum îmi vine sa-mi dau pumni în cap" /// Foto: Mediafax/Ovidiu Micsik

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, ieri, sanctionarea judecatorului Cristian Jipa de la Inalta Curte cu reducerea salariului cu 15% pentru o perioada de o luna. Magistratul a fost audiat, fiind însotit de avocat.

El a recunoscut - lucru care reiesea, de altfel, si din stenogame - ca a fost sunat pe data de 26 noiembrie 2009 de catre senatorul PSD Catalin Voicu, pentru a-i cere sa se întalneasca la restaurantul Select.

Judecatorul sustine ca nu a refuzat întrucat avea o obligatie morala fata de Catalin Voicu, care i-a salvat o data viata. Cristian Jipa a precizat ca, în urma cu trei ani, a suferit o criza si a fost internat de urgenta, însa risca sa moara pentru ca spitalul la care a fost dus nu avea aparatura. Sotia sa, deputat PSD, a apelat atunci la ajutorul senatorului Voicu, care l-a mutat în alt spital.

In privinta întalnirii de la restaurantul Select - la care a participat si senatorul Alexandru Mazare - judecatorul a mai precizat ca a primit un bilet de la senatorul Voicu pentru a afla numarul completului si numele judecatorilor si ca a luat biletul pentru ca informatiile solicitate erau publice: "Am avut un moment de cumpana. Acum îmi vine sa-mi dau pumni în cap".

Judecatorul a mai afirmat ca senatorul Catalin Voicu nu îi mai ceruse niciodata nimic si ca nu a vrut sa-l puna într-o postura penibila în fata celorlalte persoane de la masa si din restaurant.

Dosar separat de senatorul Voicu

Procurorii anticoruptie îl cerceteaza pe senatorul Catalin Voicu pentru o interventie facuta pe langa judecatorul Cristian Jipa în favoarea senatorului PSD Alexandru Mazare. Inspectia judiciara a CSM a initiat o ancheta în cazul magistratilor de la instanta suprema Cristian Jipa si Florin Costiniu, implicati în dosarul de coruptie al senatorului Voicu, imediat dupa izbucnirea scandalului în mass-media.

Procurorii DNA au început, în luna februarie, urmarirea penala pe numele judecatorului Cristian Jipa, în dosarul în care senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta. Judecatorul Jipa s-a prezentat pe 17 februarie la Directia Nationala Anticoruptie, unde a luat la cunostinta învinuirea de complicitate la trafic de influenta.

Dosarul penal al lui Cristian Jipa a fost disjuns de dosarul prin care au fost deja trimisi în judecata senatorul Catalin Voicu, magistratul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.


(352 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Cat l-a costat pe judecatorul Cristian Jipa relatia cu senatorul Voicu: 15% reducere din salariu timp de o luna | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30823493003845 seconds.