Nea Fane, Einstein?
Versiune printabilă | Trimite pe eMail | $hitCount$ afișări $editThis$

Nea Fane este considerat omul din cartier cu mintea cea mai luminată. La fel ca și Einstein, la școală, a fost un elev mediocru. Iluminarea lui s-a petrecut însă pe neașteptate, în ziua când s-a anunțat că planeta Marte se află la cea mai mică distanță de Pământ, adică în ziua de 27 august 2003. Atunci Nea Fane, în timp ce viziona emisiunea Șioteve, a descoperit “Legea abuzului de citate”, lege care în opinia sa înlocuiește teoria relativității, fiindcă spre deosebire de aceasta, poate fi experimentată și, mai mult, chiar aplicată.
Vă întrebați probabil care este importanța acestei descoperiri. Revolutionară! Ea deființează răspunderea în toate mediile, structurile și la toate nivelele, adică oferă oportunitatea de a da pe vina pe altcineva sau altceva.
“Uite, zice Nea Fane, vă dau un exemplu ca să întelegeți cum stă treaba: cioara care are cuibul deasupra mea și care croncăne zi si noapte manele de manele, a fost arestată de ăia cu cagule pe ochi pentru că a răpit și sechestrat o minoră, obligând-o, timp de două luni, să se prostitueze .Ce credeți c- a declarat cioara la interogatoriu, spre stupefacția anchetatorilor, rămași interziși? Că n-are nici o vină, că fapta - pe care o recunoaște ca reprobabilă - s-a consumat ""la recomandarea lui Nicu"" și că a procedat "" caNICUla ȘIOTEVE "". Precis o să-mi spuneți că este un caz izolat, că nu are un character repetabil, legic. Vă înșelați! Legea descoperită de mine are o coordonată generală (adică se întâlnește în toate bătăturile) și una deschisă, fiindcă se poate aplica oricărei fantezii.
Ați uitat oare că s-au scumpit Gazele "" la recomandarea …"" , s-a scumpit Gigacaloria "" la recomandarea…"" că Homosexualitatea a fost declarată ca stare normală și legală "" la recomandarea…"" s.a.m.d. Știti dvs. la recomandarea cui… Vedeți? Și să nu vă mire dacă mâine, tot "" la recomandarea…."" cuiva vom fi obligați să trecem la scrierea limbii române cu alfabetul meocorindian.
Chestia asta, cu recomandările, miroase a produs sintetic de ultima generație, obținut prin diluarea apelor Dunării în codiții de temperaturi subnegative. Imaginați-vă o locomotivă care, pavoazată cu trei gagici dezbracate (în loc de portretul Tătucului Stalin) este împinsă în fapt de câteva babe chinuite de muncile domnului Parkinson.
Păi cum să atingem noi standardele recomandate de…să-i zicem ""Unchiu’ Gogu""? A închis el prăvălia și a plecat în concediu la Glâmbocata să culeagă mănătărci?
Uite, par example, la italieni! Nu mai durează mult și se bate nordul cu sudul, adică Padonia cu Sicilia, adică ăi bogați cu ăi săraci …Sigur, de aici derivă o noua întrebare: “Ce mai caută Sicilia în Europa?”
He! He! Copii mai sunteți! Păi nu acolo-și are sălașul Caracatița…? Și cine are parte de îmbrățisarea ei tentaculară, nu dispare prin betoane, după ce a fost însămânțat sau decorat cu o mână de gloanțe…? Ehe!...Ați uitat de rezoluția transmisă la televizor cu mulți ani în urmă…Bine ați făcut! Dar , la "" recomandarea Unchiului Gogu"", vă sfătuiesc să…
Nu! N-am să vă mai sfătuiesc nimic fiindcă mi s-a făcut friii…,pardon, frig”. Dixit Nea Fane dîndu-se jos de pe cutia lui de aragaz, în aplauzele vecinilor.
2004.09.26 | Jeanvit |
Page created in 0.43163299560547 seconds.