Nea Fane Deputat
Versiune printabilă | Trimite pe eMail | $hitCount$ afișări $editThis$

Chiar dacă nu a început campania electorală, Nea Fane face repetiții ca să vadă care schemă îl favorizează în convingerea vecinilor electori. Așa că și-a instalat un piedestal construit din cutia aragazului care i-a luat foc la trei zile de la cumparare, a studiat din toate părțile, timp de o săptămână, statuia lui Kogalniceanu și, cu abecedarul și aritmetica nepotelului sub braț, se suie zilnic, la ceas de seară pe cutia lui de aragaz, așezată în fața celei mai luxoase cârciumi din cartier - “Bomba cu șpriț si bere”.

De fapt șprițul si berea sunt doar pretexte pentru conlocuitorii din zonă care-și parlamentează nevoile și necazurile. Și cum Nea Fane e un tip isteț, apucă prin fereastra deschisă câte un crâmpei de discuție, murmură câteva clipe ceva numai de el înțeles, și ducând teatral degetul la tâmplă începe expozeul care, obligatoriu, acaparează și atenția, și aprobarea tuturor.

Mai zilele trecute cineva se plângea că la nu știu care post TV s-a facut mișto la adresa zilei de 23 august și a celor care au sărbatorit-o până nu demult. Nea Fane a prins mesajul din zbor, și-a amintit de emisiunea cu pricina și a început:
“ - Așa e, cum zice Nea Cepielea! Când nu mai au ce să spună de rău, ăștia o dau în sus și în jos cu “nostalgicii”, de parcă noi am avea creerele spălate cu leșie de malta și nu putem compara ce-a fost cu ce este.De ce nu fac dom’le un IRSOP ca să se vadă câți nostalgici mai sunt? Vă spun eu de ce. Le e frică, domnilor! Frică cu fa mare, căci atunci ar trebui să facă un govern la Mizil.
Ce am realizat în 13 ani? Să vă spună Gogu Mutu care, după ce a rămas șomer , a vândut lucrurile, apoi casa, apoi nevasta…dar se îndoapă cu democrație… norocul lui că-i dați voi să bea. Asta e! N-are omu’ de muncă. Avem șosele de reparat, avem șomeri, dar n-avem betoane fiindcă, exprimandu-mă rethoric, am vândut fabricile, și acum cimentul pentru români este mai scump decât cel care se exportă.A mai rămas să vină chinejii să ne facă ei drumurile. Aseară am primit o depeșă de la corespondentul meu care-l însoțește pe dl. Președinte în prea umblarea sa prin China. Așa am aflat că omuleții ăștia, mici și cu ochii oblici, au construit în cinci ani 20.000 km. de autostradă.Vă întrebați cum or fi făcut.Nu știu să vă răspund, dar precis n-au pus democrație românească în beton fiindcă atunci, în loc de un metru cub le ieșea doar un sfert.”
2004.09.26 | Jeanvit |
Page created in 0.4229109287262 seconds.