Comisiile SRI si SIE, negociate [1]

Conducerea Comisiilor parlamentare comune de control ale SRI si SIE revine partidelor din Alianta D.A., respectiv PNL si PD, in timp ce PSD va detine presedintia altor comisii comune, anume Comisia de integrare europeana, Comisia revolutionarilor din 1989 si Comisia pentru problemele ortodoxiei, informeaza Mediafax.

Liderii grupurilor parlamentare s-au intalnit, ieri, la Senat si au ajuns la "un compromis" in ceea ce priveste impartirea functiilor de conducere de la comisiile parlamentare comune si delegatiile parlamentare la forurile internationale, a anuntat, liderul deputatilor PSD Miron Mitrea, care a prezentat doar functiile care revin partidului sau. Astfel, PSD va mai conduce delegatia la GRUI, grupul parlamenar Bucuresti-Chisinau si delegatia la Adunarea parlamentara a Francofoniei. Tot PSD va avea functia de secretar in Comisia SRI si de vicepresedinte in comisia SIE. Conducerea delegatiei la AP NATO si la OSCE va fi propusa de Alianta, cea la APCE de UDMR, cea la Initiativa Central Europeana de PUR, iar cea la AP UEO de PRM, au declarat sursele parlamentare. Astfel, conform negocierilor, Comisia SRI va avea presedinte de la PNL, vicepresedinte de la UDMR si secretar de la PSD, iar comisia SIE va fi prezidata de un parlamentar al PD, vicepresedintele va fi de la PSD si secretarul al PRM. Fiecare partid va desemna candidatii pentru componenta tuturor structurilor parlamentare, iar plenul Parlamentului va decide prin vot, cu ocazia unei sedinte comune.
Publicat de : R.A.
Data publicării: 11 Feb 2005 - 09:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=987&titlu=Comisiile_SRI_si_SIE__negociate