Pesedistii si aliatii vor sa ancheteze fraudele electorale [1]

Parlamentarii PSD si liberal-democratii s-au aliat ieri pentru o "cauza nobila" - verificarea acuzatiilor privind fraudarea alegerilor din noiembrie anul trecut.

Atat pesedistii, cat si aliatii vor infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru a lamuri o data pentru totdeauna cum e cu fraudarea alegerilor generale de anul trecut. Grupul parlamentar PSD a trimis ieri birourilor permanente ale forului legislativ o scrisoare prin care cere infiintarea comisiei, solicitarea urmand sa fie discutata intr-o viitoare sedinta comuna a conducerilor celor doua Camere. Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a precizat ca PSD nu vrea sa ramana cu aceasta "pata" in CV. "Noi nu vrem sa ramanem cu aceasta pata in ceea ce priveste derularea alegerilor. Paradoxal, PSD a pierdut alegerile, dar le-a si fraudat. Au fost acuzatii extrem de grave si, daca va amintiti, s-a cerut chiar anularea lor si reluarea votului", a explicat Nastase demersul parlamentarilor sai. Si ministrul pentru relatia cu parlamentul, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat ca executivul doreste comisie parlamentara de ancheta pe tema fraudarii alegerilor, adaugand ca se are in vedere si modificarea legilor electorale, care s-au dovedit extrem de permisive. Modificarile nu sunt insa prioritare si ele se vor face numai dupa o dezbatere publica. Olteanu a mai spus ca se impun consultari cu liderii grupurilor parlamentare pentru a se ajunge la consens in privinta comisiei de ancheta, astfel incat sa nu se creeze impresia unei "rafuieli politice". Liberalii si demcoratii au mai cerut infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta si in cazul SRR si SRTv.

Publicat de : Roxana Preda
Data publicării: 09 Feb 2005 - 08:05
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=948&titlu=Pesedistii_si_aliatii_vor_sa_ancheteze_fraudele_electorale