Euroobservatorii Coalitiei, consemnati la Bucuresti pentru votarea regulamentelor [1]

Pentru a se asigura ca Puterea nu va avea parte de o surpriza neplacuta la votul final asupra noilor regulamente ale Camerei Deputatilor si Senatului, toti euroobservatorii Coalitiei vor ramane astazi in Bucuresti, desi prezenta lor la Bruxelles cu o zi inainte de publicarea Raportului de tara pentru Romania ar fi fost necesara.

Conducerea PNL le-a explicat clar reprezentantilor sai in Parlamentul European ca orice absenta de la sesiunile de vot din Legislativ, cu o importanta deosebita pentru guvernanti, ii va costa mandatul de euroobservator. ,Parlamentarii pe care noi i-am desemnat pentru a participa la lucrarile PE merg acolo sa observe, sa invete, e un fel de facilitate pe care le-am acordat-o. Dar nu trebuie sa uite ca ei au fost alesi in parlamentul de la Bucuresti si aici au obligatia sa fie prezenti", ne-a declarat Bogdan Olteanu, ministru pentru relatia cu parlamentul. (Bogdan Costache) Alesii PNL au primit si o "dezlegare" oficiala pentru a nu se deplasa de astazi la Bruxelles.
Liderul liberalilor europeni, Graham Watson, aflat saptamana trecuta intr-o vizita particulara in Romania, le-a transmis acestora, in cadrul unor intalniri cu grupurile parlamentare din Senat si Camera, ca pot sta linistiti in tara si ca absenta lor din PE nu reprezinta o problema, intrucat nu afecteaza in nici un fel raportul de tara. In orice caz, atentia liberalilor se indreapta spre Senat, acolo unde avantajul puterii este mai fragil si orice absenta poate pune in pericol adoptarea regulamentului acestei Camere. Tocmai din acest motiv, conducerea PNL si-a luat toate masurile necesare pentru a asigura prezenta tuturor celor 30 de parlamentari ai partidului, dar si a colegilor de Coalitie, stiut fiind faptul ca acestia nu sunt cei mai disciplinati parlamentari ai puterii. La votul de astazi va veni, potrivit unor membri ai conducerii PNL, chiar si presedintele PC, Dan Voiculescu, care calca destul de rar prin sala de sedinte a Senatului, insa va lipsi ministrul industriilor, Codrut Seres, aflat intr-o delegatie oficiala in India.
Publicat de : ---
Data publicării: 24 Oct 2005 - 09:03
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=9241&titlu=Euroobservatorii_Coalitiei__consemnati_la_Bucuresti_pentru_votarea_regulamentelor