Tariceanu ameninta cu demisia [1]

Democratii sunt la un pas sa arunce in aer guvernul si sa-l determine pe premier sa recurga la demisia la care a renuntat nu cu multa vreme in urma.

Presedintele PD, Emil Boc, i-a amenintat pe liberali, ieri, in sedinta Consiliului National de Conducere al Aliantei D.A., ca partidul sau nu va vota bugetul de stat pe anul viitor, daca Executivul nu accepta sa aloce sectorului educatiei fonduri suplimentare, in valoare de cinci la suta din PIB. Pozitia radicala a lui Boc l-a iritat pe premierul Calin Popescu Tariceanu. "Nu acesta este modul corect de a face politica! Eu nu m-am nascut prim-ministru si nici nu ma agat de scaun, asa ca pot oricand sa plec daca nu mai am sprijin politic. Dar voi veti fi cei care suporta consecintele", i-ar fi spus, potrivit unor surse din Alianta, liderul liberal omologului sau de la PD. In cele din urma partenerii din Alianta au reusit sa incheie un armistitiu. Liberalii au promis ca toti banii ramasi de la "scurtarea" bugetelor celor doua Camere vor fi directionati catre invatamant.
Cititi in pag. actualitate

Alianta D.A. s-a desfiintat la Hunedoara
Liberalii din Hunedoara au decis, ieri seara, sa rupa protocolul de colaborare la nivel judetean cu PD, pe motiv ca democratii nu si-ar respecta angajamentele luate in document. Liderii PNL de aici sunt nemultumiti ca pedistii nu le-au pus in functii nici un viceprimar din cele 10 posturi negociate si nici nu au numit sefi liberali la doua dintre serviciile descentralizate.
Publicat de : Bogdan COSTACHE
Data publicării: 17 Oct 2005 - 22:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=9062&titlu=Tariceanu_ameninta_cu_demisia