Ion Iliescu: Daca plecam din PSD luam cu mine mai bine de 50% din membrii [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/sigle/PSD.jpg" align=left vspace=5>Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat ca nu a dorit sa plece din partid deoarece s-a gandit la consecintele acestui gest.

"La ultimul Consiliu National, aproape ca luasem decizia sa parasesc formatiunea. Mi-am spus, insa, ca daca eu voi pleca, iau cu mine mai bine de 50% din membri si atunci m-am gandit in primul rand la consecinte", a afirmat Iliescu.

El a aratat ca in noiembrie 2004 a candidat pe listele PSD "de dragul acestui partid", insa a spus ca in prezent nu este interesat de nici un fel de congres, extraordinar sau ordinar.

"Ma ademeneste, in schimb, mai mult o prezenta activa pe planul societatii civile", a precizat senatorul social-democrat.

Referindu-se la Polul Social, Iliescu a mentionat ca scopul acestei constructii este extinderea sferei stangii romanesti dincolo de partidele existente.

La randul sau, presedintele partidului Forta Democrata, Petre Roman, a afirmat ca Polul Social este un proiect necesar in Romania. "O sa vedem ce sanse mai are cuplul Petre Roman-Ion Iliescu", a punctat el.
Publicat de : Andrei DINU
Data publicării: 14 Oct 2005 - 18:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=8990&titlu=Ion_Iliescu__Daca_plecam_din_PSD_luam_cu_mine_mai_bine_de_50%_din_membrii