Sibiu: Rezultatul preselecției pentru locuri de muncă în Germania [1]

În perioada 31 ianuarie - 4 februarie 2005, Oficiul pentru Migrația Forței de Muncă a organizat la Sibiu, la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, preluarea de dosare pentru persoane care doresc să lucreze în Germania.

La preselecție s-au prezentat aproape 400 de persoane din județele: Sibiu, Alba, Suceava, Hunedoara, Mureș, Vâlcea, Prahova, Brașov, Constanța, Timiș ș.a.

Au fost selectate 110 persoane care au îndeplinit integral condițiile solicitate, din județele Sibiu, Suceava, Alba, Mureș, Brașov și Prahova, pentru domeniile: agricol (35 persoane), hotelier (24 persoane), asistenți medicali (21 persoane), ospătari (13 persoane), vânzătoare (6 persoane), bucătari (6 persoane), etc.

Cei vizați se vor întâlni cu angajatorii, cărora le aparține decizia finală de încadrare efectivă în muncă.

Ofertele de locuri de muncă în Germania au fost atât pentru lucrători-oaspeți, cât și pentru sezonieri. Pentru lucrători-oaspeți, meseriile solicitate au fost: asistente/ asistenți medicali, vânzătoare, agricultori, grădinari (horticultori), ospătari, bucătari/ bucătărese, recepționeri, economiști și ospătari/ bucătari; pentru lucrători sezonieri, locurile de muncă au fost pentru expozanți, precum și în domeniul agricol și domeniul hotelier.

Publicat de : Zella MOARCĂȘ
Data publicării: 07 Feb 2005 - 09:45
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=868&titlu=Sibiu__Rezultatul_preselectiei_pentru_locuri_de_munca_in_Germania