Fostul deputat Dan Brudașcu și-a dat demisia din PRM [1]

Fostul deputat de Cluj Dan Brudașcu, care era membru al Comitetului Director al PRM și vicepreședinte al PRM Cluj, și-a dat demisia din partid, prin intermediul unei scrisori deschise trimise președintelui acestei formațiuni politice, Corneliu Vadim Tudor. Acest gest intervine după ce Biroul Permanent al Partidului România Mare a decis excluderea din partid a lui Damian Brudașcă.

Este vorba de fapt de una și aceeași persoană, numai că Brudașcu este de părere că decizia de excludere nu este valabilă pentru că ea nu conține numele său real. Damian Brudașcă și-a schimbat numele în Dan Brudașcu, adică a adoptat de fapt pseudonimul său literar, în anul 2003.

Într-o scrisoare deschisă adresată președintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, el spune că de fapt conducerea partidului ar fi trebuit să fie la curent cu schimbarea de nume deoarece acesta apărea în varianta corectă pe lista candidaților PRM de la alegerile parlamentare.

În toamna anului trecut, Brudașcu a candidat pentru un nou mandat de deputat pe poziția a treia, însă nu a fost reales. "Nu aveam naivitatea să cred că se putea ieși deputat de pe asemenea poziție, când lista era trasă mult în jos de numele din fruntea listei, aproape necunoscute chiar și membrilor de partid.

Am participat, cu bani și printr-o intensă activitate, de zi cu zi, la campania electorală. Și datorită mie s-a reușit să fie trimisi în Parlament 2 deputați și un senator.

După ce și-a văzut sacii în caruță, Petru Călian, președintele filialei, principalul vinovat de eșecul PRM la alegerile locale și parlamentare, care, în timpul campaniei a preferat să organizeze chefuri, în loc să facă propagandă partidului, a tras sforile pentru a fi exclus... Brudașcă Damian. Motivul îl consituie constatarea tristă pentru el că nimeni nu îl mai vroia ca președinte de filială. Și, ca să își elimine cu orice preț contracandidații potențiali, a recurs la acest mârșav joc.

Doar că el l-a exclus, cu concursul docil al unor membri ai Biroului Permanent, pe altcineva", se arată în scrisoarea deschisă trimisă de fostul deputat președintelui PRM.

Demisia lui Dan Brudașcu ar putea atrage după ea un val de excluderi ori de plecări din PRM. Pe lista celor care l-au susținut constant se numără 27 de lideri de filiale. Este vorba în principal de organizațiile comunale și sătești din nordul județului, precum și de conducerile filialeilor municipale Cluj-Napoca și Dej.

Din grupul Brudașcu mai fac parte o serie de membri ai conducerii județene a PRM, care l-au contestat pe președintele în funcție al filialei clujene a acestui partid, deputatul Petru Călian.
Publicat de : Francisc MĂDĂRĂȘAN
Data publicării: 06 Feb 2005 - 13:05
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=866&titlu=Fostul_deputat_Dan_Brudascu_si_a_dat_demisia_din_PRM