Adriean Videanu: "Dezonorant pentru Gușă" [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/images/FiguraZilei/VideanuAdriean2_60x.jpg" align=left>Vicepremier, candidat PD pentru Primaria Capitalei, vicepresedinte al partidului si, in plus, cu intentii si sanse reale la sefia PD, Adriean Videanu are de ales. Deocamdata e in faza de tatonari. Se considera un om de o­noare si il taxeaza, principial, pe colegul Cozmin Gusa.

De ce tintiti primaria? Nu va e mai bine la guvern?

Nu, nu este. Este o provocare politica pentru ca orice om politic se legitimeaza public printr-un vot politic. Eu, din nefericire, n-am participat niciodata pina acum la un vot direct din partea cetatenilor. Vointa mea politica este clara pentru primarie. Imi doresc acest lucru ca o provocare a oricarui om politic care vrea sa-si valideze calitatea de om politic pentru electorat.

Aveti date despre sondajele Aliantei?

Sincer, nu cunosc rezultatele sondajului, n-am vrut sa-i influentez in vreun fel pe colegii care fac evaluarea. Sincer sa fiu, ma astept sa fiu inaintea lui Ludovic Orban, de aceea am si intrat in aceasta competitie, dar sa vedem....
Credeti ca o sa faceti fata ca inlocuitor al lui Traian Basescu?
Nu vreau sa fiu inlocuitorul dlui presedinte Traian Basescu, vreau sa gestionez problemele Bucurestiului.

Mizati pe sprijinul lui Basescu?

Traian Basescu este acum presedintele Romaniei si, din calitatea domniei sale de presedinte al Romaniei, nu poate sa dea sprijinul nici unui om politic. Am convingerea insa ca, sufleteste, este alaturi de mine.

Care sint punctele slabe si cele forte ale lui Sorin Oprescu, posibilul candidat PSD la primarie?

Nu vreau sa comentez. Deocamdata nu stim daca domnul Sorin Oprescu este candidatul PSD la primarie. Eu mizez pe o competitie corecta si loiala in aceasta campanie.

Daca veti iesi bine in sondaj, veti candida la presedintia partidului?

Este o tema asupra careia va rog sa-mi permiteti sa raspund dupa ce se va termina sondajul pentru Primaria Capitalei. Sint interesat, alaturi de colegii mei, de bunul mers al lucrurilor in interiorul Partidului Democrat.

Va considerati un om de onoare?

Da.

Ca om de onoare, cum catalogati atacul colegului dumneavoastra de partid, Cozmin Gusa?

Daca se dovedeste ca intr-adevar Cozmin a furnizat acele date presei este dezonorant pentru el. Eu plec de la prezumtia de buna-credinta si vreau sa nu cred ca acest lucru s-a intimplat. Pe de alta parte, nu consider sub nici o forma ca acele date sint acuzatoare la adresa mea. Toate acele hotariri de guvern nu influenteaza cu absolut nimic licentele pe care Marmosim Simeria le are in exploatare de mai bine de 80 de ani. Nu sint rentabile din punct de vedere economic si, o repet, le pun la dispozitia oricui este interesat. A fost o furtuna intr-un pahar cu apa. In mod onest, va spun ca singura licenta care creeaza substanta in Marmosim este cariera de la Ruschita, care si reprezinta si 90% din activitatea Marmosimului, celelalte fiind nesemnificative.

Explicatiile dv. cu privire la Marmosim au fost clare, in schimb gestul domnului Gusa nu este clar...

Daca, intr-adevar, se dovedeste ca e asa, acest lucru il dezonoreaza.
Va cobori o treapta doar pe scara moralitatii sau si a ierarhiei de partid?
In interiorul PD, in cei 15 ani in care eu am fost direct implicat, sentimentul onoarei si colegialitatii a fost un element de coeziune. Din acest punct de vedere va scadea increderea colegilor fata de cei care fac astfel de gesturi si, evident, de aici toate repercusiunile care pot sa decurga.

Credeti ca Traian Basescu a gresit acordindu-i credit lui Cozmin Gusa?

Cozmin Gusa are reale calitati de om politic si nu cred ca investitia pe care PD a facut-o in Cozmin Gusa a fost gresita. Decizia domnului presedinte Basescu a fost plina de bune intentii.

Exista interese de grup in PD?

Vreau sa raspund foarte onest: nu exista interese de grup. In partid a functionat tot timpul sistemul comunicarii. Daca unul a avut o problema s-a consultat cu toti ceilalti pentru a lua o decizie corecta.

Daca veti ajunge primar, care va fi relatia cu Marmosim?

Compania mea nu are nici un fel de afaceri cu Primaria Capitalei sau cu primariile de sector si ma simt mult mai linistit.(Interviu acordat ziarului Evenimentul zilei).
Publicat de : ---
Data publicării: 06 Feb 2005 - 13:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=865&titlu=Adriean_Videanu____Dezonorant_pentru_Gusa__