Presedintele Szasz Jeno - contestat in Uniunea Civica Maghiara [1]

Szasz Jeno, presedintele Uniunii Civice Maghiare, si fostul deputat Szilagyi Zsolt, presedintele Consiliului National al UCM, sunt contestati de filiala din tinutul Sfantu Gheorghe a Uniunii.

Dupa cum ne spunea seful acesteia din urma, Gazda Zoltan, cei doi lideri s-au implicat mult mai putin decat se astepta de la ei in campania electorala. Cel dintai, se zice, ar fi declarat chiar ca UCM nu participa la alegeri (Uniunea a participat, dar pe listele partidului Actiunea Populara), nascand confuzii intr-un electorat si asa debusolat de interzicerea de catre BEC a inscrierii UCM in competitia electorala. "Filiala noastra considera ca cei doi ne-au parasit. Maine, ne intalnim si cu liderii UCM din tinuturile Baraolt, Covasna si Targu Secuiesc, spre a stabili daca vom propune sedintei pe tara a sefilor de filiale ale UCM demiterea lui Szasz Jeno si Szilagyi Zsolt la un congres extraordinar pe care l-am dori organizat chiar in aceasta luna", declara Gazda Zoltan. Filiala Sf. Gheorghe este de parere ca U.C.M. ar trebui sa se transforme dintr-o asociatie intr-un partid politic spre a inlatura astfel din capul locului orice obstacole in calea participarii lui la viitoarele alegeri, fie ele anticipate sau nu.
S.P.A.

Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 11 Ian 2005 - 09:05
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=83&titlu=Presedintele_Szasz_Jeno___contestat_in_Uniunea_Civica_Maghiara