Tăriceanu, chemat de parlamentarii Opoziției în "infernul din Timiș" [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/images/FiguraZilei/TariceanuCalin2_60x.jpg" align=left vspace=5>Senatorul PSD Ilie Sârbu a chemat parlamentarii de Timiș să se alieze pentru a-i cere premierului Călin Popescu Tăriceanu să intervină personal, demarând controale ample, în problema reconstrucției din Banat.

Președintele filialei Timiș a PSD le-a mai cerut colegilor săi din Parlament să lase deoparte diferențele ordin politico-doctrinar și ideologic, pentru a face un demers comun pentru sinistrații din Timiș.

Cu toate acestea, chemarea lui Sârbu nu a trezit interes pentru aleșii Puterii. Surse din cele două partide (PD și PNL) au dezvăluit că ei ar fi avut interdicție de a-și pune semnătura pe o scrisoare deschisă alături de numele celor trei parlamentari PSD, Ilie Sârbu, Ovidiu Brânzan și Petru Andea.

Președintele PNL Timiș, Ovidiu Drăgănescu, a și spus deschis: “Nu avem nici o datorie față de PSD, nu avem nici o discuție cu ei și nici o obligație”. Mai mult decât atât, Drăgănescu le-a sugerat parlamentarilor PSD de Timiș ca, dacă tot vor să ajute cumva, să-și doneze indemnizațiile și diurnele pe două luni, pentru sinistrați.

Întâlnirea a fost programată pentru ieri dimineață, dar i-a dat curs doar “jumătate” din Coaliție: Ștefan Glăvan, deputat al Partidului Conservator, și Toro Tibor, deputat UDMR. Alături de cei doi a fost Niculae Mircovici, deputat din partea Uniunii Bulgarilor din Banat. Liderii PRM au lipsit și ei, pentru că luau parte la întâlnirea de alegeri de la filiala Arad. Cei trei au citit scrisoarea deschisă adresată premierului Tăriceanu, dar au considerat-o prea dură pentru a-și asuma o asemenea răspundere, mai ales că sunt reprezentanți ai Puterii. Toro Tibor și-a luat însă angajamentul de a media discuțiile dintre parlamentarii de Timiș și a convocat o nouă întâlnire, pentru astăzi, în Parlament.

Scrisoarea deschisă are puternice accente á la PSD, cu multe acuze și critici, iar șansele ca scrisoarea să poarte vreo semnătură liberală sau democrată sunt practic nule.

În scrisoarea trimisă premierului, Andea, Brânzan și Sârbu cer Guvernului ca până la finele acestei luni să facă un plan precis privind cazarea familiilor care nu au încă un acoperiș deasupra capului. Totodată, se solicită premierului o anchetă privind modul în care s-au organizat licitațiile pentru reconstruirea caselor sinistraților.

În plus, parlamentarii social-democrați cer sancționarea firmelor de construcții care nu s-au putut încadra în termenele stabilite. “ Știm că solidaritatea socială și echitatea nu sunt valori ale doctrinelor de dreapta, deci nici pentru PNL sau PD, dar facem apel la datoria pe care o aveți, datorie asumată prin jurământul de a sluji poporul român, jurământ depus cu mâna pe Biblie și pe Constituția României”, se menționează în final, pentru ca apoi Tăriceanu să fie chemat “în infernul din Timiș pentru a verifica personal forța de impact social a hotărârilor pe care le ia guvernul pe care-l conduceți”.
Publicat de : Ioana TOMA
Data publicării: 26 Sep 2005 - 14:30
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=8295&titlu=Tariceanu__chemat_de_parlamentarii_Opozitiei_in___infernul_din_Timis__