Regulamentul, blocat la Camera [1]

Deputatii Puterii nu au reusit, ieri, in prima parte a lucrarilor Camerei, inceperea dezbaterilor pe fond la proiectul de modificare a Regulamentului Camerei datorita interventiilor PSD si PRM care au taraganat deliberat lucrarile plenului.

Ca urmare, reprezentantii Coalitiei majoritare au stabilit in Biroul Permanent un program de "foc", extrem de incarcat, pentru ca dezbaterea Regulamentului sa aiba loc saptamana viitoare. Conducerea Camerei a hotarat ca saptamana viitoare plenul sa adopte luni si marti dimineata legile prioritare pentru procesul de integrare europeana, iar marti dupa-amiaza, miercuri si joi sa dezbata proiectul noului Regulament, a anuntat liderul grupului PD, Cristian Radulescu. Conform lui Radulescu, la inceputul saptamanii viitoare, deputatii vor discuta luni si marti legile integrarii, iar marti dupa-amiaza, miercuri si joi vor continua dezbaterile la Regulament, iar vineri deputatii vor lucra in comisii. Intrebat daca, avand in vedere acest program, nu crede ca noul Regulament va fi adoptat saptamana aceasta, Radulescu a raspuns: "Just in case. Daca terminam cu Regulamentul pana atunci continuam cu legile integrarii". Liderul deputatilor PD a mai spus ca saptamana viitoare Camera va avea tot un program prelungit. Circul Putere-Opozitie a continuat la Camera si dupa sedinta Biroului. Liderul grupului deputatilor minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, a prezentat miercuri, de la tribuna Parlamentului, discursul rostit de Nae Catavencu in fata adunarii electorale, in ovatiile deputatilor majoritatii, ceea ce a dus la intreruperea sedintei plenului Camerei Deputatilor.
Publicat de : R. GHEORGHE
Data publicării: 22 Sep 2005 - 10:28
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=8145&titlu=Regulamentul__blocat_la_Camera