Ultima gafă prezidențială [1]

Președintele PSD Mircea Geoană a afirmat, sâmbătă, la Craiova, că declarațiile președintelui Traian Băsescu, conform cărora Rusia tratatează Marea Neagră ca pe un lac rusesc, reprezintă un afront adus Rusiei și țărilor din NATO, transmite corespondentul Mediafax.

Liderul social-democrat Mircea Geoană a criticat, într-o conferință de presă, declarațiile făcute de președintele Traian Băsescu la Universitatea Stanford.
"Afirmațiile domnului Traian Băsescu m-au lăsat perplex. A spus că Marea Neagră este un lac rusesc. Este un afront fără precedent la adresa unui popor important, un afront adus popoarelor din NATO și statelor riverane Mării Negre", a declarat Mircea Geoană.
Fostul ministru de Externe consideră, totodată, că ultima declarație a președintelui face parte dintr-un "șir lung de gafe", Băsescu dând dovadă, în opinia sa, că este insuficient pregătit în politică externă. "Este o eroare grosolană. Am atras atenția asupra declarațiilor domnului Băsescu încă din campanie, când vorbea de rezilierea contractului cu Bechtel. Nu cred că este obișnuit să asculte sfatul specialiștilor pe politică externă", a mai spus Geoană.
Răspunzând unei întrebări referitoare la aprecierea sa că autoritățile de la Moscova tratează Marea Neagră ca pe un lac rusesc, Băsescu a afirmat: "Eu nu fac afirmații de acum. Marea Neagră este tratată ca un lac rusesc de sute de ani. Nu v-ați dat seama până acum?".
Publicat de : ---
Data publicării: 18 Sep 2005 - 23:00
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=8011&titlu=Ultima_gafa_prezidentiala