Coalitia asmute haitasii pe urmele vanatului greu [1]

Coalitia majoritara si-a propus sa-i inlocuiasca pe cei doi presedinti ai Camerelor pana la 15 septembrie, dar deja s-a produs o intarziere fata de calendarul stabilit la inceputul lunii august.

Pentru a reusi schimbarea celor doi lideri PSD, parlamentarii PNL, PD, UDMR si PC trebuie, in primul rand, sa treaca prin plen modificarea regulamentelor celor doua Camere ale Parlamentului - dezbaterile putand sa dureze foarte mult datorita numarului mare de amendamente. Dupa ce plenul va aproba modificarile la regulamente, ar putea urma o contestatie la Curtea Constitutionala, a carei rezolvare ar putea dura saptamani. In sfarsit, daca noile regulamente ale Senatului si Camerei Deputatilor trec si de Curtea Constitutionala, urmeaza declansarea procedurilor de destituire ale lui Nastase si Vacaroiu. PSD si PRM se pregatesc sa lupte la baioneta in fiecare etapa a acestei batalii, asa ca s-ar putea ca, in prima luna a noii sesiuni parlamentare, procesul legislativ sa fie complet abandonat.
Publicat de : Mircea MARIAN
Data publicării: 05 Sep 2005 - 08:07
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=7533&titlu=Coalitia_asmute_haitasii_pe_urmele_vanatului_greu