Mircea Geoana declanseaza revolutia roz [1]

Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca in partid se lucreaza intens la un proiect de reforma profunda a clasei politice. Intitulata bombastic "revolutia binelui in Romania", constructia politica propusa de Mircea Geoana urmareste coagularea fortelor de stanga, la fel ca si Polul Social prezentat de Petre Roman si Ion Iliescu.

Presedintele PSD a spus: "Nu ne adresam lui Petre Roman ca personalitate politica, ci formatiunii sale politice, cum, de asemenea, nu ne adresam lui Cozmin Gusa, ci partidului sau". Dar, spre deosebire de Polul Social, PSD vrea ca aceasta constructie politica sa se poata transforma, daca va fi nevoie, chiar intr-o alianta electorala, ca alternativa la actuala putere de dreapta. "Dimensiunea electorala va fi decisa doar daca aceasta constructie isi va arata eficacitatea. Acum vrem sa coagulam fortele", a precizat Geoana. Reforma clasei politice se va realiza, conform lui Geoana, prin introducerea votului uninominal, dar si prin crearea unui Parlament unicameral, chiar daca va fi nevoie sa se "umble" si la Constitutie. "Contribuabilul roman nu trebuie sa plateasca din buzunar pentru sute de parlamentari care de multe ori isi dubleaza munca", spune liderul PSD. Printre masurile radicale pe care PSD le anunta sunt si introducerea unei TVA diferentiata in functie de venituri, si revenirea la impozitul progresiv. Mircea Geoana a mai spus ca toate aceste "directii" vor fi discutate in BPN, unde vor adopta o strategie care va deveni obligatorie pe termen scurt si mediu.
PSD nu va intra in greva politica
Mircea Geoana, nu este adeptul adoptarii unor masuri care sa duca "la radicalizarea si destabilizarea mediului politic". El a declarat ca in sedinta BPN de azi vor adopta o strategie pe marginea intentiei actualei Puteri de a-i schimba pe cei doi presedinti ai Camerei Deputatilor si Senatului, dar nu vor recurge la masuri radicale. Presedintele PSD exclude din start orice posibilitate ca parlamentarii acestei formatiuni politice sa intre in greva parlamentara, "solutie" vehiculata la un moment dat. Geoana spune insa ca PSD "va lupta doar cu metodele constitutionale". Tot in cadrul sedintei Biroului Permanent de azi, PSD va adopta si o strategie care sa contracareaze intentia partidelor aflate la guvernare de a-i schimba pe presedintii consiliilor judetene, pe care a catalogat-o ca fiind o alta "incalcare grava a democratiei".
Publicat de : Beatrice Nechita
Data publicării: 05 Sep 2005 - 08:07
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=7532&titlu=Mircea_Geoana_declanseaza_revolutia_roz