Mircea Geoană este convins că PSD va reveni în curând la putere [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/images/FiguraZilei/GeoanaMirceaW60x.jpg" align=left vspace=5>Președintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat că partidul său va câștiga cu siguranță viitoarele alegeri, iar guvernul pe care îl va forma va avea în componență oameni necompromiși.

Mircea Geoană a a fost prezent, joi seara, la Școala de vară a Tineretului Social Democrat (TSD), unde a vorbit despre situația politică actuală din România, situația din PSD, dar și despre șansele formațiunii social-democrate de a reveni la putere.

'Indiferent de măsurile punctuale sau masive pe care le vom lua, când vom reveni la putere vom forma echipa guvernamentală și echipa din administrația publică locală numai cu oameni necompromiși. Această decizie va trebui să o luăm în mod formal în cadrul partidului, pentru că este o șansă de a ne regenera ca formațiune politică', a subliniat președintele PSD.

El a declarat că formațiunea pe care o conduce trebuie să pregătească de pe acum viitoarea campanie electorală pentru alegerile locale, pentru a reuși să "cucerească" primăriile marilor orașe.

În acest sens, este nevoie de un contact direct între reprezentanții partidului și cetățeni, a afirmat Geoană, anunțând lansarea unui nou program social-democrat intitulat "Fabrica de idei". Prin acest proiect PSD intenționează să lanseze în dezbatere publică teme de interes pentru fiecare categorie socială în parte.

Totodată, Mircea Geoană a pledat pentru o ruptură reală cu trecutul și cu maniera "neofanariotă" de a face politică în România. "Dacă cineva consideră că vom putea perpetua aceeași clasă politică se înșeală. Avem nevoie de o ruptură totală de acest mod oriental de a face politică, în care se pune în prim-plan îmbogățirea", a declarat liderul social-democraților, adăugând că un început pentru atingerea acestui obiectiv ar fi introducerea votului uninominal și chiar a Parlamentului unicameral.

Liderul PSD a mai spus că toate partidele fac parte dintr-un sistem neperformant politic și social și nu se va mai putea continua în acest fel, subliniind că în interiorul PSD este nevoie de "purificare prin oameni". Președintele PSD s-a arătat nemulțumit totodată de faptul că partidul pe care îl conduce poartă foarte multe etichete negative, cele mai multe provenite din trecutul său politic.
Publicat de : ---
Data publicării: 01 Sep 2005 - 23:25
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=7468&titlu=Mircea_Geoana_este_convins_ca_PSD_va_reveni_in_curand_la_putere