'Șefii Camerelor vor fi schimbați până în 15 septembrie' [1]

Alianța a început deja numărătoarea inversă pentru Adrian Năstase și Nicolae Văcăroiu. Deputatul PD de Brașov Ioan Gonțea e sigur că PSD nu va mai putea ocoli deznodământul.

Eșecul lamentabil al sesiunii extraordinare a Camerei Deputaților de la sfârșitul lunii august a fost comentat ieri de deputatul democrat Ioan Gonțea, care crede că totul a pornit de o proastă organizare a lucrurilor. „Scopul a fost acela de a definitiva noul regulament al Camerei Deputaților și de a stabili condițiile în care membrii Biroului Permanent al acestui for, împreună cu președinții, să poată fi revocați. Din nefericire pentru noi, însă, PSD a știut să tragă de timp. Dar acest lucru nu a făcut decât să amâne puțin lucrurile”, spune Ioan Gonțea. Totuși, acest proiect va fi reluat de luni, de când va începe sesiunea ordinară a Camerei Deputaților. „Sper că în sesiunea normală se va rezolva totul. Este foarte probabil ca până în data de 15 septembrie să fie aleasă noua conducere a Camerei Deputaților”, a completat deputatul Gonțea, căruia i se pare foarte ciudat că Adrian Năstase susține că nu este constituțională schimbarea sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

PNL îl acuză pe Adrian Năstase de sfidare

„Prestația din ultimele zile a președintelui Camerei Deputaților, Adrian Năstase, este o mostră de aroganță, de sfidare a votului parlamentarilor. Considerăm inadmisibil comportamentul lui Adrian Năstase, care a încălcat regulile constituționale privind convocarea unei sesiuni extraordinare de către o treime din parlamentari”, a declarat ieri Eugen Nicolăescu, purtătorul de cuvânt al PNL. Mai mult, Adrian Năstase este criticat pentru că și-a permis astfel să ignore solicitarea a aproape jumătate din membrii Camerei Deputaților privind convocarea sesiunii extraordinare. „Cât a fost prim-ministru, Adrian Năstase a transformat Parlamentul în anexa Guvernului, iar de când este președintele Camerei Deputaților încearcă să-și subordoneze această instituție și să o conducă ca pe moșia de la Cornu. Este evident că Adrian Năstase s-a pus în afara legii și, deși ține cu dinții de șefia Camerei Deputaților, prin ceea ce face se cere demis cu orice preț.”, a mai spus Nicolăescu.
Publicat de : Mirela LEONTE
Data publicării: 02 Sep 2005 - 00:30
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=7467&titlu='Sefii_Camerelor_vor_fi_schimbati_pana_in_15_septembrie'