Președintele Băsescu se întâlnește, la Brașov, cu copiii sinistrați [1]

<IMG hspace=5 src="http://www.informatia.ro/images/articles/Portrete/B/BasescuTraian60x80.jpg" align=left vspace=5>Cei 40 de copii sinistrați din Moldova, aflați în Poiana Brașov, la Universitatea de Vară ANSIT, s-ar putea să fie vizitați luni chiar de Traian Băsescu.

Președintele României, Traian Băsescu, ar putea să sosească luni la Brașov. Șeful statului român are în program o vizită la Universitatea de Vară ANSIT, organizată în Poiana Brașov. Aici au sosit ieri 40 de copii din localitățile afectate de inundații din Vrancea, care constituie, de altfel, și motivul vizitei președințiale. Surse din cadrul Agenției Naționale pentru Sprijinirea Inițiativelor Tinerilor (ANSIT) au declarat că „președintele va efectua sâmbătă o vizită în Neptun, acolo unde se află alți 40 de copii din Moldova, iar luni este posibil să vină și la Brașov”.

Sosirea copiilor la Universitatea de Vară din Poiana Brașov se datorează unui proiect special pentru victimele inundațiilor denumit „Școala celei de-a doua șanse”. În cadrul acestui proiect, copii din comunele vrâncene Milcovul, Nănești, Rădulești, Vintileasca, Broșteni, Măicănești și Biliești vor sta în tabără în stațiunea brașoveană, timp de o săptămână. Sponsorii proiectului le-au pregătit încă de la sosire o mare surpriză. „Copiii au sosit ieri în Poiană și au fost puțin obosiți după drum, dar fericiți. Au fost cazați și au luat masa, după care au primit un echipament sport complet, precum și rucsacuri și șepci”, a declarat aceeași sursă.


Publicat de : Mirela LEONTE
Data publicării: 01 Sep 2005 - 22:50
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=7466&titlu=Presedintele_Basescu_se_intalneste__la_Brasov__cu_copiii_sinistrati