Uniunea fortelor partidelor politice democrate de stanga echivaleaza cu mariajul dintre un elefant si un purice [1]

Un prim-pas in relansarea cuplului Iliescu-Roman s-a produs ieri, cand fostul premier a participat la evenimentul de lansare a volumului "Viata politica intre violenta si dialog", avandu-l ca autor pe Ion Iliescu. "Ceea ce ne leaga acum este mult mai mult decat ceea ce ne despartea atunci", a declarat Roman, argumentand noua apropiere de Iliescu.

Roman a propus PSD un proiect de asociere a Fortei Democrate cu PSD, din partea caruia, spune el, a primit un "raspuns evaziv". Totusi, liderul PSD Mircea Geoana ne-a declarat ieri, pentru prima data, ca agreeaza ideea unei asemenea structuri. "Este firesc, natural, ca platforma civica pe care o propune Petre Roman, sa se coaguleze in jurul PSD", ne-a declarat ieri presedintele social-democrat Mircea Geoana, facand referire la proiectul sefului Fortei Democrate de a crea un pol social-democrat. Geoana sustine ca "aceasta constructie civica ar putea sa evolueze si sa se transforme intr-o constructie politica". Este pentru prima data cand liderul PSD accepta ideea conturarii unei asemenea structuri, dupa ce alaturi de alti colegi din partid excludeau orice fel de colaborare cu Roman. Ieri, Roman a anuntat ca, impreuna cu Iliescu, va lansa, pana la sfarsitul lunii septembrie, "polul social". Roman a explicat ca acest pol nu va fi o formatiune, ci "doar o constructie politica, care isi propune sa creeze alternativa la ce se intampla acum". El a precizat ca PSD nu poate acoperi in acest moment nevoia de stanga, pentru ca "este incarcat cu o imagine a coruptiei extrem de aspra, de eroziva si, cata vreme este dominat de aceasta imagine, nu are cum face fata".


«Minciunile ordinare» ale Puterii

Ieri, Ion Iliescu l-a atacat dur pe presedintele Traian Basescu si a catalogat drept "minciuna ordinara" afirmatiile reprezentantilor puterii, conform carora faptul ca presedintii Camerelor Parlamentului nu fac parte din actuala majoritate parlamentara nu exista in lume. "Este exact invers. Este o minciuna ordinara aceasta afirmatie!", a afirmat Iliescu.

El si-a exprimat "amaraciunea" ca, desi au trecut opt luni de la alegeri, actualul presedinte "nu si-a gasit timp" sa aiba un dialog firesc cu reprezentantii partidelor parlamentare.
Publicat de : Lacramioara Rosculet
Data publicării: 01 Sep 2005 - 06:32
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=7402&titlu=Uniunea_fortelor_partidelor_politice_democrate_de_stanga_echivaleaza_cu_mariajul_dintre_un_elefant_si_un_purice