Taranistii si udemeristii infirma declaratiile Partidului Conservator cu privire la Partidul Popular European [1]

Desi vicepresedintele Partidului Conservator (PC), Daniela Popa, a declarat, public, dupa intalnirea Grupului de lucru pentru extindere al Partidului Popular European (PPE), ca PC a trecut cu brio de evaluarea popularilor, ieri, PPCD si UDMR au precizat ca in cazul fostilor umanisti nu s-a intrunit numarul de voturi necesar pentru a fi recomandati pentru statutul de observatori.

Mai mult, Popa a negat ca in cadrul PPE "exista observatori". Precizarea liderului PC vine in contradictie cu organizarea interna a popularilor europeni. Astfel, in PPE exista observatori, membri asociati si membri cu drepturi depline (numai in cazul in care respectivele partide sunt reprezentante ale unor tari membre ale Uniunii Europene).


Ce s-a intamplat, de fapt

Presedintele PPCD, Gheorghe Ciuhandu, a aratat ca "in urma discutiilor care au avut loc in cadrul Grupului, s-a hotarat inaintarea catre Biroul Politic al PPE si catre conducerea factiunii PPE din Parlamentul European a propunerii ca PD sa devina observator la PPE. In cazul Partidului Conservator nu s-a intrunit numarul de voturi necesar pentru admiterea ca observator". La randul lui, Nagy Zsolt, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, a declarat ca "Grupul de lucru al PPE nu a recomandat aprobarea cererii de primire a Partidului Conservator". Reprezentantul UDMR a precizat ca "printre motive s-a mentionat si faptul ca formatiunea nu a participat niciodata la alegeri pe liste proprii".

De asemenea, Nagy Zsolt a mai subliniat faptul ca PD-ului i s-a cerut sa "cultive relatii stranse de colaborare cu partidele si organizatiile care au dobandit deja statutul de membri asociati, anume cu PPCD si UDMR".
Publicat de : Bogdan Apostolescu
Data publicării: 01 Sep 2005 - 06:30
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=7400&titlu=Taranistii_si_udemeristii_infirma_declaratiile_Partidului_Conservator_cu_privire_la_Partidul_Popular_European