Stenogramele, aruncate in gradina lui Flutur [1]

Conform unor zvonuri care au circulat ieri in mediile jurnalistice, dupa ce au facut lungi escale in birourile din sediul PSD, sursa stenogramelor ar fi un consilier al ministrului Agriculturii.

In scandalul stenogramelor, mai multe ziare au fost indrumate pe o pista care sustinea ca documentele provin de la o persoana care, in acest moment, lucreaza pe postul de consilier al ministrului Gheorghe Flutur. In plus, se preciza ca este vorba de Gabriel Luca, un fost angajat al DAIS, departamentul condus de Dorina Mihailescu. Intr-adevar, la ministerul Agriculturii exista un Gabriel Luca, angajat in functia de consilier al ministrului Flutur. El a confirmat ca a fost angajat al DAIS pina in mai 2004 si ca a plecat de acolo in urma unor tensiuni care au existat intre el si Dorina Mihailescu. „Multa lume a plecat de acolo, certindu-se cu Dorina Mihailescu“, a declarat Gabriel Luca. El a negat insa ca ar fi „Mihai Eminescu“ sau sursa stenogramelor. „Eu nu am vazut niciodata stenograme. Nu mi-au trecut casete prin mina. Erau doua-trei persoane care ascultau la casti benzi si transcriau in computer. Putea sa fie vorba de stenografierea sedintelor de guvern sau a altor discutii“, a explicat Luca. Acesta a admis ca e posibil ca din cadrul DAIS sa fi fost sustrase documente, dat fiind „securizarea foarte slaba de care dispunea“. „Oricine putea sa intre acolo si sa ia niste hirtii“, a afirmat fostul angajat al DAIS.
Publicat de : Florin Ciornei
Data publicării: 31 Aug 2005 - 06:55
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=7351&titlu=Stenogramele__aruncate_in_gradina_lui_Flutur