Basescu mingiie dino-ambasadorii [1]

Presedintele Traian Basescu, in mod ciudat, i-a incurajat pe dinozaurii diplomatiei, argumentind ca cei care nu au nici o legatura cu perioada comunista sint doar minori.

In timpul primirii de ieri, de la Palatul Cotroceni, a ambasadorilor, consulilor generali si directorilor de institute culturale, seful statului a aratat ca, in prezent, exista patru „prioritati zero“ pentru politica externa romaneasca: integrarea in UE, consolidarea pozitiei in interiorul NATO, dezvoltarea strategiei pentru zona Marii Negre si solutionarea conflictelor din Balcanii de Vest. Presedintele le-a cerut in mod expres acestora sa aiba contacte si legaturi directe si sa tina aproape diaspora romaneasca. „Oriunde, in orice tara as veni, va cer sa-mi organizati intilniri cu diaspora romineasca. Este important, pentru ca ea reprezinta o bucatica de suflet romanesc oriunde in lume“, a afirmat Traian Basescu. El a atras atentia ca atunci „cind faci contracte tip parteneriat public-privat, constati ca te costa de trei ori mai mult decit o finantare de la BEI. Acest tip de politica externa eu il refuz“. El s-a referit la contractul guvernului PSD cu Bechtel pentru autostrada Brasov-Bors. Basescu a mai temperat iritarea provocata de restructurarile din MAE, consolindu-i pe cei vizati de aceasta cu precizarea ca nu exista oameni nepatati de comunism care sa lucreze in diplomatie, pentru ca acestia nu sint decit „minorii care inca nu au implinit decit 15 ani“.
Publicat de : Cristian Oprea
Data publicării: 31 Aug 2005 - 06:55
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=7350&titlu=Basescu_mingiie_dino_ambasadorii