Valeriu Stoica, la primele neintelegeri cu Tariceanu [1]

Liberalii vor avea parte, saptamina viitoare, de cel mai linistit congres din istoria lor postdecembrista. La functia de presedinte va candida o singura persoana, Calin Popescu-Tariceanu, care, in afara de avantajul de a fi unicul aspirant, mai are si dreptul de a forma echipa de vicepresedinti.

Datorita functiei sale de premier, Tariceanu nu are practic concurenta si nici un membru PNL nu intentioneaza sa candideze impotriva lui. Ieri, liberalii - de o disciplina rar intilnita - au cazut de acord sa-i lase lui Tariceanu si dreptul de a-si impune echipa de conducere, dupa modelul instituit in PNL de predecesorul sau, Theodor Stolojan.
Contactat telefonic (intrucit nu este membru al Delegatiei Permanente care s-a reunit ieri), Valeriu Stoica a precizat ca sint 50% sanse sa candideze la congresul de saptamina viitoare. “Va voi anunta cel tirziu marti daca voi candida sau nu. Voi lua aceasta decizie dupa ce ma voi consulta cu ultimele organizatii PNL care au mai ramas nesondate”, a precizat Stoica.
El a spus ca nu este de acord cu sistemul de alegere a vicepresedintilor impus de Tariceanu pentru ca “aceasta formula de echipa concentrata in jurul presedintelui va duce inevitabil la crearea de echipe alternative”. “Va crea probleme ideii de unitate. Sint doua mari riscuri in aceasta situatie. Pe de-o parte, monopolul puterii risca sa blocheze comunicarea si ideile in partid, iar pe de alta parte multi oameni nu vor mai intra in competitie pentru a-si promova proiectele”, a precizat Stoica. Un alt element criticat de Stoica este dublarea puterii de partid cu aceea de la nivel guvernamental. “Ar trebui inlaturate suprapunerile partid-guvern pentru a nu se ajunge in situatia PSD”, a spus Stoica.


Alina Mihai

Publicat de : ---
Data publicării: 29 Ian 2005 - 11:08
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=687&titlu=Valeriu_Stoica__la_primele_neintelegeri_cu_Tariceanu