Tariceanu pune biciul pe primari [1]

Premierul Calin Popescu Tariceanu a atras ieri atentia primarilor Aliantei, la sedinta Ligii alesilor locali, sa nu cumva sa se transforme in baroni locali.

"Imi crapa obrazul de rusine ori de cate ori oficialii Uniunii Europene imi atrag atentia asupra coruptiei de la nivelul administratiei locale. Nu vreau sa existe derapaje", a mentionat Tariceanu, care a aminit de cazul Mischie. El i-a asigurat pe primari ca vor gasi mereu usa deschisa la Palatul Victoria si ca spera sa nu se piarda in dezbateri false. "Nu trebuie sa muncim dupa principiul tara arde si baba se piaptana.

Viata cetateanului este un calvar atunci cand se adreseaza institutiilor publice. Iar prima la care are doleante este primaria. Nu putem avea un discurs liberal fara sa realizam descentralizarea si debirocratizarea", a completat Tariceanu. El a spus ca "este o onoare si o obligatie a Guvernului sa ajute alesii locali, dar ca acesta nu va interveni in deciziile lor". Cu aceasta ocazie Tariceanu i-a urat succes candidatului PNL Ludovic Orban, intrat in competitie cu democratul Adriean Videanu pentru Primaria Capitalei.

Surse din cadrul Ligii ne-au precizat ca Anghel va fi sustinut sa faca parte din conducerea PNL, mai exact din viitorul Comitet Executiv. De altfel, premierul Tariceanu l-a desemnat pe Cristian Anghel consilier fara salariu pe probleme de administratie locala. "Mi-as fi dorit un consilier de talia ta, dar imi dau seama ca nu pot sa te rup de oras. Asa ca te numesc consilier fara salariu si astept sa fii puntea de legatura dintre primari si puterea centrala, pe probleme de legislatie locala in mod special", a mentionat Tariceanu.

B. PAUN

Publicat de : ---
Data publicării: 29 Ian 2005 - 11:02
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=681&titlu=Tariceanu_pune_biciul_pe_primari