Voi interveni daca Alianta derapeaza [1]

Traian Basescu este interesat de functionarea Aliantei. Premierul ii raspunde ca Alianta merge bine

Traian Basescu a declarat intr-o intalnire neoficiala cu Asociatia corespondentilor de presa straina din Romania ca daca Alianta D.A. se indreapta catre un derapaj major, care duce spre criza, va interveni, informeaza site-ul BBC Romania. "Daca Alianta se indreapta spre un derapaj major, care duce spre criza, voi interveni. La fel, daca disputa din PNL aluneca spre o criza a Aliantei, voi interveni. Ma intereseaza in mod fundamental functionarea Aliantei D.A.", a spus Traian Basescu, adaugand ca multi dintre liderii PNL cauta solutii la probleme interne in afara partidului. "Ar trebui sa se aseze la un loc si sa le rezolve", a spus seful statului, referindu-se la consilierul sau pe probleme economice Theodor Stolojan. Presedintele a dezmintit ipotezele conform carora s-ar fi amestecat in PNL, generand framantarile din ultima perioada.
El a explicat, din nou, ca nu i-a cerut premierului Calin Popescu-Tariceanu sa demisioneze. Basescu sustine ca "s-a cerut partidelor sa declanseze procedurile pentru alegeri anticipate, dupa care s-a anulat totul printr-o decizie individuala a primului-ministru". Cat despre relatia cu premierul, Basescu a raspuns scurt: "Avem o relatie buna, corecta, institutionala".
Cei doi se intalnesc in continuare saptamanal, o astfel de intrevedere urmand sa aiba loc chiar ieri. Despre guvern, Traian Basescu este de parere ca "nu exista decat o bazaiala care a inceput odata cu actuala legislatura si care creeaza impresia unei crize politice. Nu exista o criza politica".
Decisiv, raportul din aprilie
Potrivit lui Basescu, marele pericol al actualei guvernari ar fi un compromis cu PSD, care ar impiedica liberalizarea economiei si ingradirea coruptiei. Seful statului a explicat ca raportul Comisiei Europene din toamna va scoate in evidenta atat aspecte pozitive, cat si pe cele negative, dar ca decisiv va fi raportul din aprilie 2006.
Tariceanu respinge oferta
Intrebat cum comenteaza declaratiile presedintelui, premierul Tariceanu a spus ca intelege faptul ca Basescu se simte inca legat de Alianta, dar ca nu sunt motive sa se implice deoarece aceasta functioneaza bine, iar Delegatia Permanenta a PNL de luni "a spulberat zvonurile" privind disensiunile din interiorul partidului.
Publicat de : Laura Gafencu
Data publicării: 29 Iul 2005 - 08:56
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=6269&titlu=Voi_interveni_daca_Alianta_derapeaza