Uniunea Maghiara zice ca ar vrea sa guverneze singura [1]

Am lansat de mai multe ori o oferta colegilor, ca macar o jumatate de an sa lase UDMR sa guverneze! Suntem cea mai stabila formatiune politica si am face treaba, in mod sigur, in tara", a declarat, in gluma, ieri, la Targu Mures, Borbely Laszlo, ministrul delegat pentru Lucrari Publice.

Acesta a apreciat ca inteleapta decizia premierului Calin Popescu Tariceanu de a reveni asupra deciziei de demisie, spunand ca "noi am fost, ca de obicei, mai plicticosi si am sustinut de la inceput inutilitatea anticipatelor. Oricum, ne pare bine ca, in perioada urmatoare, vom putea lucra atat pentru refacerea efectelor inundatiilor si la aderarea europeana". In ce-l priveste, Borbely nu are emotii privind remanierea guvernului, spunand ca "eu lucrez, imi fac treaba. E problema primului-ministru sa analizeze fiecare cum si-a facut datoria in aceste luni". Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si-a mentinut opinia potrivit careia Ardealul a fost sistematic discriminat in privinta sumelor primite pentru investitii in ultimii 15 ani. La conferinta de presa, Borbely a prezentat o harta a Romaniei peste care, la mijloc, era trasata o linie orizontala. "Am avut lungi discutii cu colegii mei din minister privind strategia de drumuri si cai ferate pe urmatorii 10 ani, a programelor europene. Din harta reiese ca, de la linie in sus (nord - n. red.), se vad... zero proiecte! Nimeni de la minister nu a reusit sa-mi explice motivul. Apropo de justificarea construirii Autostrazii Transilvania, aflati ca in Vama Bors trec cele mai multe masini dintre toate punctele de frontiera din Romania", a tinut sa sublinieze Borbely Laszlo.
Publicat de : Valeriu RUSSU
Data publicării: 29 Iul 2005 - 08:50
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=6260&titlu=Uniunea_Maghiara_zice_ca_ar_vrea_sa_guverneze_singura