Opozitia a busit ordonantele guvernului [1]

Din cauza absentei masive de ieri a reprezentantilor Coalitiei, in plenul Senatului au cazut trei dintre cele mai importante ordonante ale Executivului.

Socotelile guvernului au fost date ieri peste cap chiar de catre senatorii coalitiei aflate la guvernare, care nu s-au sinchisit sa-si intrerupa concediul pentru a veni in plen sa sustina propunerile facute de colegii din Executiv. Acest lucru a dat ocazia Opozitiei sa ridiculizeze Puterea la votul asupra a trei dintre cele mai importante ordonante pentru care Puterea a solicitat aceasta sesiune extraordinara si care, datorita caracterului organic, nu aveau cum sa intruneasca doua treimi din sufragiile senatorilor prezenti la sedinta.

Putere fara putere

Sarabanda a inceput cu supunerea la vot a ordonantei de urgenta pentru modificarea unui articol din Legea privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor. Potrivit ordonantei, se mareau atributiile unui guvern interimar in cazul declansarii de alegeri anticipate. La fel ca la Camera Deputatilor, unde ordonanta a fost respinsa, nici ieri, in Senat, acest act normativ nu a avut nici o sansa de a fi transformat in lege. La fel s-a intimplat si cu proiectul de lege pentru aprobarea ordonantei de urgenta privind modificarea Legii pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, care a fost si ea respinsa, deoarece nu a intrunit doua treimi din voturile senatorilor. Incercind sa salveze fata macar a ultimei ordonante, cea privind modificarea Legii privind organizarea referendumului, senatorul PD Maria Petre a incercat sa-l convinga pe presedintele sedintei, Nicolae Vacaroiu, sa amine discutarea pe fond a proiectului normativ, sperind ca in sedinta de ieri, fiind ultima de plen pina in toamna, ordonanta sa fie aprobata in mod tacit, datorita curgerii termenului de 30 de zile in care aceasta trebuia discutata in Senat. Vacaroiu nu a acceptat propunerea senatorului Petre, drept care si acest proiect a avut aceeasi soarta ca si cele precedente.
Publicat de : Raul Balogh
Data publicării: 29 Iul 2005 - 08:46
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=6255&titlu=Opozitia_a_busit_ordonantele_guvernului