Liberalii, bucurosi au ba de Guvernarea Aliantei? [1]

Unii se bucura ca Alianta se fala la guvernare, altii considera ca ar fi trebuit sa mai stea in opozitie.

Surprinzator, aceasta declaratie vine nu din partea unui PSD-ist, ci din partea unui liberal. In contextul dezbaterii proiectului de fuziune dintre PNL si PD, liberalul Valentin Ionescu, membru supleant al Biroului Executiv, a criticat, ieri, "structura antireformista" a actualului Guvern, informeaza Mediafax. "Structura actualului Executiv, preluata de la Nastase, este una haotica si va crea conflicte. La formarea Guvernului s-a pornit de la persoane si interese, facandu-se aceeasi greseala ca la toate celelalte Cabinete din ultimii 15 ani", a afirmat el. Mai mult, in opinia sa, PNL ar fi trebuit sa mai ramana cel putin doi ani in opozitie "pentru a duce la capat reformarea interna, inceputa in 2002".

Referitor la fuziunea celor doua partide, Valeriu Stoica a prezentat din nou argumente in favoarea proiectului.

Totusi, el a admis faptul ca "ideea fuziunii nu se va realiza in aceasta perioada". Unul dintre impedimente l-ar putea constitui chiar lipsa democratilor invitati de la aceasta dezbatere.

De cealalta parte a baricadei s-au aflat Adrian Cioroianu, potrivit caruia fuziunea "nu ar duce la curentul popular, nici macar in Romania anului 2005", si Bogdan Olteanu. In opinia sa, "fuziune inseamna orgolii, compromisuri si riscuri de stabilitate".

Este greu de crezut ca se poate face o fuziune intre doua partide mari, aflate la putere", a spus Olteanu.

(A. Mihaila)

Publicat de : ---
Data publicării: 27 Ian 2005 - 12:50
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=609&titlu=Liberalii__bucurosi_au_ba_de_Guvernarea_Aliantei?