Radu Berceanu: Orban sa-si depaseasca orgoliul si sa respecte protocolul Aliantei! [1]

Desi pana in prezent protocolul PNL-PD a functionat, si in cazul alegerilor locale, si in cazul alegerilor generale, disputa pentru Primaria Capitalei a adus in atentie riposte puternice din partea democratilor.

Nemultumiti de faptul ca liberalul Ludovic Orban a demarat deja o campanie electorala in acest sens, reprezentantii PD au spart tacerea si au pus piciorul in prag. De discutii amicale nici nu mai poate fi vorba, chiar daca Orban sustine ca s-a creat o falsa alarma. Marturie stau declaratiile democratului Radu Berceanu, care, indignat la maximum de actiunile lui Orban, s-a hotarat sa puna capat atitudinii moderate. "Sfatuit" de candidatul PNL "sa fie mai moderat", senatorul PD a ripostat: "Orban ar trebui sa aprecieze ca am fost deosebit de moderat. El ar trebui sa-si depaseasca orgoliul nemasurat, de a candida pentru Primaria Bucurestiului, indiferent de mijloacele pe care le foloseste".


Cine este vinovat?

In urma discutiilor care au avut loc intre Adriean Videanu, Radu Berceanu, pe de o parte, si Ludovic Orban, Mihai Voicu, pe de alta parte, concluzia democratilor este clara: reprezentantul PNL isi face o campanie "incorecta" si "lipsita de fair-play". Mai mult chiar, in cazul in care Orban nu pune capat campaniei demarate, el risca sa se transforme in oaia neagra a Aliantei. Sau cel putin asa a lasat sa transpara Berceanu, care a punctat ferm: "In cadrul PNL-PD nu a existat nici o fisura pana in prezent, in afara acestui comportament mai ciudat din partea lui Orban".


Ne-a luat drept... «slabi»

Reprezentantul democrat a subliniat, totodata, faptul ca PD nu dorea sa se ajunga la o astfel de situatie. Dar Orban i-a provocat. "Noi in permanenta am incercat sa gasim solutii amiabile. El a zis insa ca noi suntem slabi si a continuat", a precizat Berceanu. In ceea ce priveste sondajul de opinie care urmeaza sa fie efectuat, in perioada 31 ianuarie- 2 februarie, in urma caruia se va desemna de fapt candidatul Aliantei pentru Primaria Capitalei, Berceanu a tinut sa aduca in atentie pericolul inducerii in eroare a bucurestenilor. "In conditiile in care Orban isi continua actiunile, sondajul va fi deformat, iar oamenii obisnuiti, care nu fac analiza politica, vor fi derutati", a explicat Berceanu.


Cainii latra, caravana trece

Pe de alta parte insa, PNL-istul ne declara, in urma cu doar cateva zile, ca el este un "om de echipa", care a respectat intotdeauna regulile. Mai mult, Orban preciza ca respecta protocolul Aliantei si, in cazul in care cercetarea sociologica programata va arata ca bucurestenii il prefera pe Videanu, se va retrage din cursa pentru Primarie. Intre timp insa, el si-a continuat linistit campania. Si-a luat in serios rolul de candidat, a mobilizat tinerii liberali si s-a prezentat in fata cetatenilor Capitalei cu un plan de masuri administrative pe care doreste sa le aplice.


PNL-PD nu se va scinda!

Consecintele acestor discutii aprinse au fost interpretate in diferite moduri, o serie de zvonuri fiind vehiculate in acest sens. Se presupune chiar ca ar putea fi vorba de o scindare a Aliantei la nivelul Bucurestiului.Totusi, Berceanu a infirmat categoric aceste zvonuri. "Scindarea Aliantei? Este exclus!", a conchis democratul.


Publicat de : ---
Data publicării: 27 Ian 2005 - 12:49
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=607&titlu=Radu_Berceanu__Orban_sa_si_depaseasca_orgoliul_si_sa_respecte_protocolul_Aliantei_