Bruxelles-ul s-a săturat de 'plevușcă' [1]

Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat, zilele acestea, că Uniunea Europeană are un sistem de informare foarte bine pus la punct, astfel încât, în ciuda faptului că, uneori, autoritățile române au încercat să ascundă anumite situații, acestea sunt cunoscute la Bruxelles.


Tăriceanu susține că atenția UE nu se îndreaptă doar spre cazurile cu vameși mituiți cu două-trei cartușe de țigări sau spre cele cu funcționari care iau mită șase mii de euro - deși nu sunt aspecte neglijabile – oficialii europeni vizând situații “flagrante, bine cunoscute”.

Premierul a subliniat că primul pas pentru redobândirea încrederii în justiție, făcut de cabinetul său, l-a reprezentat numirea unui ministru de resort și a unor secretari de stat independenți politic. Călin Popescu-Tăriceanu a mai spus că acest demers a fost foarte bine primit la Bruxelles, de altfel ca și intenția de a introduce evaziunea fiscală în categoria actelor criminale.
Publicat de : Radu GEORGE
Data publicării: 27 Ian 2005 - 10:10
 

Link știre   [1] https://fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=606&titlu=Bruxelles_ul_s_a_saturat_de_'plevusca'